dissabte, 25 de juliol del 2015

The Cotswolds (III): Broadway tower

Al llarg de la Cotswold Way hi ha diverses excursions més curtes anomenades "circular walks" i com el seu nom indica estan pensades per acabar i començar en la mateixa població. Una de les més conegudes és la que s'inicia a Broadway, com ja hem dit, un important centre turístic de la zona.

Des del centre del poble cal anar a buscar un sender que porta cap als afores del poble, on hi ha una zona de píc-nic. Des d'allà creuarem uns camps de pastures fins arribar a l'església de Saint Eadburgha.




Des d'allà el camí continua per un tram boscós fins arribar a les rodalies de la Broadway Tower, una de les icones de la zona i edificada en el segon punt més alt de les Cotswolds.


La torre va ser edificada al segle XVIII per un noble de la zona, per tal de tenir una bona vista sobre les seves terres. Era una mena de residència de cap de setmana i es va construir imitant una torre medieval.



Va ser durant la Segona Guerra Mundial quan la torre va tornar a adquirir importància, ja que es va utilitzar com a observatori i punt de vigilància per prevenir possibles bombardejos aeris sobre Bristol i altres ciutats properes. Al costat de la torre hi ha un memorial de la RAF, l'aviació britànica, ja que prop d'allà es va estavellar un bombarder britànic. Enguany es commemora el 75è aniversari de la Batalla d'Anglaterra, és a dir, la victòria de la RAF sobre l'intent de l'Alemanya nazi de vèncer al Regne Unit amb terribles bombardejos aeris coneguts com el "blitz".



L'ús militar de la torre no va acabar aquí, i durant la guerra freda es va aprofitar la ubicació de la torre per construir un refugi nuclear. Un refugi petit, no pensat per la població civil, sinó com un lloc d'observació i de transmissió de dades en cas que caigués per la zona una bomba atòmica. Actualment el refugi ja no s'utilitza (va estar operatiu fins el 1991) i es pot visitar. A les fotos següents, l'entrada al refugi.



Acabada la visita al búnquer, iniciem el camí de retorn cap a Broadway... 



...on les ovelles pasturen tranquil·les sense saber que tenen sota els peus...


I acabada la baixada arribem a Broadway, inici i final d'aquest "circular walk".


En total, la sortida us portarà unes 2-3 hores, i fareu uns 7 quilòmetres i 270 metres de desnivell. Si voleu,la podeu descarregar aquí.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada