dissabte, 18 de juliol del 2015

The Cotswolds (II): Cotswold Way (Broadway - Winchcombe)

Com ja us he comentat en l'entrada anterior, la Cotswold Way és el sender que travessa tota la regió de les Cotswolds. El sender s'inicia al petit poble de Chipping Campdem i acaba a la ciutat de Bath. Aproximadament té uns 160 quilòmetres i si es vol fer sencer es tarda entre una setmana i deu dies, depenen del ritme que portem. La Cotswold Way forma part dels "National Trails", una sèrie de senders de gran recorregut que s'estenen per Anglaterra i Gal·les.

Per tal de fer un tastet de la Cotswold Way, vam decidir-nos per fer el tram entre els pobles de Broadway i Winchcombe, que segons ens van dir és un dels més bonics del sender.

A Boradway s'hi pot arribar fàcilment amb el bus 606 des de Cheltenham i començar a caminar a la parada de High Street, situada al mig del poble i per on hi passa la Cotswold Way. Des d'aquí, anirem sortint de la població per endinsar-nos en el verd paisatge de les Cotswolds, deixant enrere l'església de Sant Michael and all Angels.


Sortint de Broadway, el camí s'insereix de ple en el verd intens de la regió de les Cotswolds, que ens ofereix magnífiques panoràmiques d'amples horitzons.




Quan portem aproximadament una tercera part del camí arribem al poble de Stanton, una petita població que pot servir de final i inici d'etapa si feu la Cotswold Way sencera. Segons hem llegit, aquest és un dels pobles més bonics de la zona, i de fet els veïns s'esforcen a mantenir-lo ben cuidat.


Sortim de Stanton i el camí continua a tocar de camps de conreu...


...decorats amb immensos arbres i tot tipus de bèsties pasturant. Un paisatge de postal.



Travessar camps amb bestiar és una constant a les Cotswolds, zona on s'hi practica la ramaderia. En general inofensius, tot i que cal anar alerta amb alguna indicació.



Bé, sembla que no hi ha toros a la vista...


La pedra d'aquesta zona és coneguda arreu d'Anglaterra. És la que s'utilitzava tradicionalment per construir les cases dels pobles i també per construir els murs de pedra seca que separen els camps de conreu o pastures a les Cotswolds, amb aquest acabat "punxegut" que veieu a la foto.


La senyalització del camí en tot moment és molt bona, amb estaques i cartells indicadors de la direcció que hem de seguir. El recorregut està pensat per fer-se a peu, tot i que també trobarem gent amb bici o a cavall. En aquells casos que només es pot passar a peu ho trobareu indicat.


La jornada s'acaba, i a mesura que ens acostem als pobles reapareixen els camps de cereal, que contrasten amb el color verd omnipresent.



I acabem la sortida al poble de Winchcombe, un dels més grans de la zona i lloc de pas de sis "national trails". Per tant, un important centre d'activitat senderista. Va ser la capital de l'antic regne saxó de Mercia, després que els pobles germànics arribessin a l'antiga Britania romana. Avui en dia és una població turística important de la zona que també pot servir de lloc de pas o allotjament si recorreu la Cotswold Way.


Aquest tram de la Cotswold Way és d'uns 19 quilòmetres, 600 metres de desnivell positiu i trigareu entre 4 i 5 hores a fer-lo. Si voleu el track de la ruta, el podeu descarregar aquí.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada