dissabte, 18 d’agost del 2018

El Pic de Tour (2978 m.) i el Lustou (3023 m.)

Amb l'objectiu inicial de fer el pic de Lustou sortim de l'àrea de picnic de Fredançon, a la vall de Rioumajou, en un dia que havia de ser assolellat però de moment ha resultat ser emboirat. Ens esperen per davant prop de 1700 metres de desnivell positiu fins al cim del Lustou, un 3000 solitari d'aquells que cal anar expressament, ja que queda lluny de tot arreu i no té cap altre cim de tres mil metres aprop.


Iniciem el camí pista amunt fins que a l'altura d'un pont de ciment (que no creuarem) prenem un corriol a l'esquerra. Travessem una bonica zona herbosa amb uns avets i pins descomunals i seguim pujant barranc amunt, gaudint de la fresca del matí i l'aigua que baixa per tot arreu.


Travessem el barranc que hem anat seguint de pujada per arribar fins a la cabana de Thou (a uns 2050 m.), una cabana de pastors que pot fer-se servir en cas d'emergència. Fins al cim ja només queden 1000 metres de desnivell...



A partir d'aquí deixem la boira enrera i sí, el dia que ens prometien assolellat arriba.Comencem a guanyar altura en mig de l'espectacle dels cims del voltant sorgint del mar de núvols, mentre seguim un corriol fitat que creiem que porta al Lustou, tot i que finalment ens adonem que estem pujant al cim veí, el Pic de Tour. Decidim fer-lo i veure si des d'allà podem pujar a Lustou. A la foto següent, al coll del Pic de Tour...



...des d'on iniciem la cresta cap al cim, amb algun que altre pas aeri...



...i això sí, bones vistes. A la foto, vista cap al Pic de Guerreys (2972 m.), un altre dels cims importants de la zona.



Fem foto de cim amb la punta que darrera nostre pensem que és el Lustou...


(Foto: Jacint Millat)

...i busquem un pas cap a aquell cim, però un "destrepe" exposat ens fa repensar la situació. Així que tocarà perdre altura i guanyar-la de nou cap al Lustou, afegint una hora més de camí a la sortida. Baixem per una tartera en bones condicions i flanquegem per sota les parets del Lustou fins trobar una petita canal d'accés a la cresta, que remuntarem sense problemes...


(Foto: Jacint Millat)

...fins al cim del Lustou (3023 m.). Fins aquí hem estat unes cinc hores i quart, comptant "l'extra" del Pic de Tour.

(Foto: Jacint Millat)

Des d'allà les vistes són espectaculars, cap a la zona del Portillon d'Oô...



...el Vignemale i la seva gelera...



...o el veí Pic de Parraouis (2933 m.)


Fetes les fotos desfem camí per la cresta fins a tocar del gran "bivac"...


...i des d'allà comencem a perdre altura fins a tornar de nou al punt de sortida a Fredançon, 1700 metres de desnivell més avall, que alegrement baixarem en dues hores i quart.


En resum, unes set hores i mitja de sortida amb uns 1800 metres de desnivell positiu. I si voleu el track el podeu descarregar aquí.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada