dijous, 4 de juliol del 2013

Inici de vacances. Un tomb per la Cerdanya (II): el Carlit.

Segona jornada a la Cerdanya que dedicaré a l'ascensió al cim més alt del Pirineu Oriental, el Carlit, de 2921 metres. El poc agraciat Tractat dels Pirineus de 1659 va fer que una part del país (el que ara anomenem Catalunya Nord) passés a formar part de França, i la comarca de la Cerdanya va quedar dividida en dues meitats. Només cal anar a Puigcerdà per veure l'absurditat de la frontera que passa per allà al mig, però que hi farem...

Al Carlit s'hi accedeix des de la localitat de Montlluís, on una carretera puja fins a l'estany de les Bulloses. A l'estiu no s'hi pot arribar en cotxe particular i cal agafar un bus (5 €) que en 20 minuts de trajecte ens hi porta.

L'estany de les Bulloses (presat) és un dels més grans del Pirineu Oriental, i dóna accés a una bonica regió de llacs que s'estén als peus del Carlit. A la imatge següent l'estant de les Bulloses i al fons el Pic Peric i el Petit Peric. Aquest dia feia molt vent i semblava el mar...


L'estany de les Bulloses és l'inici d'un agradable passeig per una regió de llacs única a la Cerdanya. N'hi ha fins a una dotzena i poden recórrer-se tots per un circuit molt evident.





Anem creuant llacs i torrents per apropar-nos a l'objectiu. El Carlit encara es veu llunyà (a la foto és el cim més alt a l'esquerra)


Deixem enrera els llacs i guanyem altura cap al cim. Encara queda una estoneta i apareix la lneu. De les dues puntes del Carlit la més alta és la de l'esquerra. La ruta al cim segueix l'aresta de l'esquerra del cim. Cal posar les mans en algun pas però no és difícil.


Un cop al cim podem veure els llacs que hem recorregut des d'una perspectiva aèria. És potser un dels llocs més bonics del Pirineu Oriental.


Cim del Carlit, 2921 m. Un dia esplèndid!


I ja de baixada, podem acabar de fer el circuit pels llacs. En aquest juliol d'un any de meteo tan estranya encara queda molta, molta neu...


El track del recorregut el teniu aquí

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada