dijous, 11 d’agost del 2011

Saint Saud i Cambo...què? Camboué, ah, d'acord!

Saint Saud i Camboué. Segur que molta gent no sap ni on paren aquests cims, i la veritat és que jo tampoc els tenia gaire situats fins que agafes la llista de 3000's que falten i dius "aquests no els he fet". Més amunt del refugi d'Estós, doncs, hi ha encara un bon grapat de 3000's per pujar. A aquest parell s'hi pot anar per França, però per evitar la pallissa de quilòmetres en cotxe, els farem caminant.

La primer part de la ruta consisteix en pujar fins al refugi d'Estós (1890 m.) per la vall del mateix nom


La vall d'Estós és sobretot molt xula a la tardor, amb els colors característics de l'època, però val la pena anar-hi tot l'any. Té vistes com aquesta sobre el Perdiguero (3222 m.)


En poc més de dos hores s'arriba al refugi d'Estós. Per nosaltres mig camí, ja que des d'aquí hem d'enfilar el barranc de Gias per anar a buscar els "ibones" (estanys) del mateix nom.



En un parell d'hores més hi arribem. Un lloc lunar amb bones vistes (2640 m.) A la foto següent es veu el coll de Gias, on haurem d'anar a l'endemà.




De bon matí, els pics de Clarabide i el Pic de Gias ens saluden. Iniciem l'excursió pujant cap al coll de Gias...


...on hi arribem en poc menys d'una hora. És el que té dormir tant amunt.


Des del coll albirem els objectius: Saint Saud (3003) a l'esquerra i Camboué (3043) a la dreta.


 Fem primer cim al Saint Saud (3003 m), amb una vista espectacular sobre el Posets...


  ...i altres cims de la zona (Bardamina, Gias, Clarabides)


Després queda anar recorrent la cresta, o esquivar-la per l'esquerra en els trams més compromesos, per fer cim al Camboué (3043 m.) Des d'aquest cim, obtenim aquesta vista sobre el Saint Saud (en primer terme) i el Bachimala a l'horitzó.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada