dijous, 18 d’agost del 2011

Cavalls del Vent (II): Refugi Sant Jordi - Refugi Niu de l'Aliga

Iniciem el segon dia de travessa sortint d'hora del refugi Sant Jordi ja que ens espera una llarga jornada fins al refugi del Niu de l'Àliga, situat al capdamunt de la Tosa d'Alp.


Des del refugi Sant Jordi el camí marcat ens porta en primer lloc cap al Coll d'Escriu, des d'on seguint el GR-107 baixarem a buscar la carretera que va de Bagà al Coll de Pal per després anar cap al refugi del Rebost.


La pujada cap al refugi del Rebost ens ofereix les primeres vistes panoràmiques del dia...



...fins que després d'un tramet boscós arribem al bonic refugi del Rebost.


Des del refugi, pdem gaudir d'una bona vista sobre el Pedraforca, rei indiscutible de la zona.


Del refugi del Rebost una forta pujada ens eleva cap als prats alpins que trobem seguint el camí cap al Niu de l'Àliga. A l'horitzó veiem la Tosa d'Alp, on hi ha el refugi. Encara falta.


Arribem finalment a la Collada de Comafloriu. Ara un llarg flanqueig ens portarà guanyant altura cap al nostre objectiu. Les vistes són espectaculars.



 Com més pugem, cada cop menys herba i més pedres...


...entre les que discorre l'evident camí...


 ...que ens porta al refugi del Niu de l'Àliga (2520 m.), el final d'etapa d'avui, en unes 7 hores des del refugi de Sant Jordi. Aquest refugi, com podeu veure, sembla que l'hagin deixat caure del cel aquí dalt de tot ja que només es troba a 5 minuts (o menys?) del cim de la Tossa d'Alp (2537 m.). És un lloc curiós de veure i on dormir, ja que la posta de sol és bestial per l'altura on es troba. Per dins, conserva tota l'estètica dels anys 80 i realment sembla haver anat enrera en el temps...



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada