diumenge, 18 de juliol del 2021

Travessa Chamonix - Zermatt (2) Commeire - Cabane de Mille

Segona etapa de la travessa, amb la qual començarem a endinsar-nos en el terreny de l'alta muntanya alpina. Ens traslladem en furgoneta fins al llogaret de Commeire (1485 m.) on començarem a caminar.

El camí va guanyant altura a través de prats alpins. És diumenge, i avui també trobem força gent caminant o que pugen a alguna de les múltiples cases i cabanes que s'estenen per la muntanya, algunes de pastors, altres simplement de persones que hi pugen a passar el dia.

Entre els núvols, veiem els primers cims del dia, entre ells l'Aiguille d'Argentière (3901 m.) (el cim més destacat que veieu a la dreta) i que vam fer en una visita als Alps... quan érem més joves.


El camí guanya altura de forma constant, primer per alguns trams de pista forestal...

 (Foto: José Antonio Uña)

...i més amunt per prats alpins...


...que ens pugen gairebé directament  al cim del Mont Brulé (2572 m.).



Des d'allà, ja tenim pràcticament acabada la jornada, i només caldrà baixar uns metres per arribar al refugi de la Cabane de Mille (2473 m.), on passarem la nit. La cabana està situada en un collat amb unes vistes espectaculars, i gestionat per una família encantadora Tapat per la boira, veieu el Mont Rogneux (3084 m.), que pot ser una opció d'ascensió si teniu temps o ganes de pujar-hi sempre que la meteo acompanyi.

La jornada d'avui ha sigut curta, cosa que ens permet tastar la gastronomia local, amb una sopa de llegums acompanyada de pa i formatge que entra d'allò més bé, i més encara quan el guarda ens ha regalat una llangonissa feta a la zona. La cervesa, evidentment, tampoc pot faltar!

 

I a la tarda, un bon espectacle amb l'anar i venir de parapents que aterren i despeguen al costat mateix del refugi.

 
 (Foto: Adela Morera)

Així que avui, curta jornada de transició abans d'altres de més llagues, de només vuit quilòmetres (però amb mil metres de desnivell positiu, eh?) i que si voleu us podeu descarregar aquí.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada