dilluns, 19 de juliol del 2021

Travessa Chamonix - Zermatt (3): Cabane de Mille - Fionnay

Tercer dia de travessa i, tal com avançava la previsió de la meteo a Chamonix, ens aixequem amb un dia radiant. Sembla que, de moment, el mal temps queda lluny. Tot just acabar d'esmorzar marxem del refugi, avui tenim una etapa llarga i amb un fort desnivell negatiu per endavant...

...així que l'inici del camí serà clarament per perdre desnivell...



...fins arribar al refugi de Cabane Brunet (2103 m.) en unes dos hores i mitja de marxa des de la Cabane de Mille. Fem la parada de mig matí i aprofitem per carregar aigua... abans que el guarda ens tanqui l'aixeta. No tots els guardes estan sempre disposats a ajudar, sembla, i n'hi ha que pensen més en el negoci que en els excursionistes. Que hi farem.

Reiniciem la marxa per tornar-nos a endinsar en terreny alpí...



...i guanyem altura fins que la neu comença a fer acte de presència camí de la gelera de Corbassière, als peus del massís de Combin.

El terreny lunar per on ens movem ens avisa que ja estem en la zona abans ocupada per la gelera, que ha retrocedit -com totes- amb el pas del temps...

...obligant a buscar solucions per tal de sortejar els obstacles naturals. Des del 2014, un llarg pont de dos-cents-metres penja a setanta metres d'altura sobre la morrena del glaciar, i permet que pugui ser travessada amb seguretat. La passarel·la la va pagar de la seva butxaca el constructor suís Toni Rütimann, conegut per tenir obres similars a l'Àsia i a Amèrica llatina.

Allà aprofitem per fer la foto oficial de la jornada...


 
(Foto: José Antonio Uña)
 

 (Foto: José Antonio Uña)

...i travessar aquest pont situat a 2632 m. d'altura. Sens dubte una obra d'enginyeria important.

Després d'unes cinc hores de camí deixem el pont enrere i comencem a perdre altura de nou, per un camí penjat a la muntanya...


...fins que finalment arribem al poble de Fionnay, on passarem la nit a l'alberg del Dortoir de Fionnay (l'edifici gran que veieu a la foto següent i que possiblement fou l'allotjament dels treballadors que van construir la presa que hi ha al poble).

Una etapa espectacular, i que amb prop de vint quilòmetres i set hores i mitja de camí, ens ha fet guanyar uns set-cents cinquanta metres de desnivell i perdre'n uns mil vuit-cents. Sens dubte una jornada intensa, de la que teniu el track aquí.

 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada