dijous, 22 de juliol del 2021

Travessa Chamonix - Zermatt (6): Arolla - Zinal

Per tal d'estalviar-nos els trams d'asfalt que hi ha sortint d'Arolla, pugem en furgoneta fins al llogaret de Mayens du Cotter, on iniciarem la ruta avui.

Comparada amb els darrers dies, la ruta avui és més tranquila, i és que passat l'equador del trekking ja hem superat les etapes més exigents. Poc a poc anem pujant, primer per prats alpins i després pel pedregar...

...fins arribar al Col de Torrent (2916 m.), el primer que superarem avui, i on arribem en unes dos hores i quart.

Cap a l'altra banda, trobem un escenari que ens recorda bastant al relleu del Pirineu...

...que lògicament canvia quan veiem de nou les geleres que coronen els cims alpins.



Baixant apareix davant nostre l'enorme Lac de Moiry, que tot i trobar-se mig buit en aquesta època de l'any, continua tenint unes proporcions immenses.

La presa del llac és realment una construcció de ciència-ficció. Aixecada als anys cinquanta per més de mil quatre-cents obrers, la presa fa uns cent cinquanta metres d'altura i més de sis-cents metres de llargada. La ruta que seguim passa just per sobre, i és impressionant mirar cap a ambdues bandes. Les persones que hi ha damunt la presa, realment semblen formigues.


Des del coll de Torrent a la presa tardareu un parell d'hores. A la presa trobareu un bar restaurant per si voleu fer una parada i una font per si necessiteu aigua. També un servei de taxi-helicòpter, però això ja és una mica més car.

Nosaltres, però, pugem a peu cap al següent coll del dia, esquivant les vaques que trobem pel camí, i que no són tan pacífiques com les del Pirineu.

Arribats al Col de Sorebois (2847 m.) en una hora i mitja des de la presa, entrem dins el domini esquiable de l'estació de Grimentz - Zinal...

...on per estalviar-nos la pallissa de baixar per les pistes d'esquí, prendrem el telecabina que ens portarà fins a Zinal...



...per allotjar-nos a l'Auberge Alpina. Aquest establiment està als afores del poble, però val la pena anar-hi per l'amabilitat dels seus amos i perquè per arribar-hi haureu de travessar la part antiga del poble (a la foto anterior) amb les seves típiques cases de fusta. El nom de Zinal us sona? Ja pot ser, ja que és el poble on hi ha la meta de la cursa de muntanya Sierre - Zinal (31 km, 2100 d+) que discorre entre aquestes dues poblacions. Els rècords actuals masculí i femení el tenen el català Kilian Jornet (2h 25' 35") i la suïssa Maude Mathys (2h 49' 20").

En resum, avui una etapa més còmoda que les anteriors, d'unes sis hores, amb catorze quilòmetres de llargada i prop de mil cinc-cents metres de desnivell positiu, i que us podeu descarregar aquí.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada