diumenge, 29 de març del 2015

Les Roques Encantades

Segona jornada de BTT a la Garrotxa, avui per dirigir-nos a les Roques Encantades, un altre dels espais naturals emblemàtics de la comarca, a tocar de la veïna comarca d'Osona. Iniciem la ruta al poble de Sant Esteve d'en Bas, on hi ha un alberg de la Generalitat que també pot servir de base per explorar aquesta zona de la Garrotxa.

La ruta que puja cap a les Roques Encantades té una forta pujada inicial, així que decidim anar a rodar uns quilòmetres en direcció a Les Preses per tal d'encarar amb garanties la forta pujada fins a Falgars d'en Bas.


Aproximadament al quilòmetre 11 iniciem la llarga i dura pujada. Una pista cimentada que porta fins a Falgars d'en Bas, que anirem fent xino-xano...


 (Foto: Jacint Millat)

 ...fent alguna parada per contemplar curioses formacions geològiques...


 (Foto: Jordi Curià)

 ...veure el paisatge...



...o agafar una mica d'aire (oficialment direm "consultar el track").


 (Foto: Jacint Millat)

Arribats al poblet de Falgars d'en Bas, trobarem un espectacular salt d'aigua. No sé si té nom més enllà de ser el salt d'aigua que trobem a l'inici de la riera de Falgars...


...però ja veieu que genera molta expectació.


 Seguim per trams de pista i asfalt en direcció al nucli de Pujolriu, i d'allà fins a un collet anomenat "el Coll". A partir d'aquest punt ens endinsem en els boscos de la zona...

(Foto: Jordi Curià)

(Foto: Jacint Millat)

...fins arribar a les Roques Encantades, una curiosa formació rocosa apareguda del no-res en mig del bosc. D'aquí ve el seu nom, a més del fet que diuen que era un lloc d'aquelarres propici per la màgia.

(Foto: Jordi Curià)


(Foto: Jordi Curià)

 Acabada la visita seguim per pista cap al Coll de Condreu...


...des d'on anirem fins al Santuari de la Mare de Déu del Far, situat en una esplèndida balconada sobre terres d'Osona. A la foto podeu veure el pantà de Susqueda i les impressionants vistes sobre les muntanyes de la zona.


I finalment retorn al Coll de Condreu i descens vertiginós, per asfalt, fins a trobar de nou el cotxe a Sant Esteve d'en Bas, on posarem punt i final a les dues jornades de BTT.

(Foto: Jordi Curià)

I si voleu el track de la ruta, aquí el teniu.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada