dijous, 26 de març de 2015

Prou agressions al territori. Salvem Mont-Rebei!


Sembla ser que hi ha gent que mai en té prou. Si no ho aconsegueix una vegada, ho torna a intentar, i si no ho pot fer d'una manera, ho prova d'una altra. Això en sí no hauria de ser dolent per si no estiguéssim davant d'una nova agressió a la zona del congost de Mont-Rebei, un dels darrers congostos verges del país, amb l'únic accés a peu del camí excavat a la roca, i sense carreteres o línies elèctriques.

Sembla ser que la empresa ENDESA ha recuperat el projecte d'aixecar una presa a la cua del pantà de Canelles, i que afectaria de ple al congost de Mont-Rebei, l'espai natural més emblemàtic de les terres de Ponent. El projecte consisteix en aixecar una presa de 28 metres d'altura a 800 metres de l'entrada del congost, amb la qual cosa quedaria alterat el paisatge de la zona tal com el coneixem avui en dia.

Fa uns anys ja ens vam mobilitzar contra aquesta aberració, marxant a peu pel congost per reivindicar que el volem tal com està i que és un espai que cal preservar. Aquí teniu unes fotos de la mobilització de l'any 2007, a la que van donar suport diverses entitats. A la foto següent, el refugi de Mas Carlets.


Creuant el pont penjat, amb una pancarta en contra del projecte.


Lectura del manifest al final de la marxa, que va ser força nombrosa.


Recordem que en els darrers anys ja s'hi han fet modificacions al paisatge amb aquelles horribles escales de fusta que, per més conya, formen part d'una xarxa anomenada "Caminos naturales".

Si us voleu afegir a la campanya contra la destrucció del congost de Mont-Rebei, podeu fer-ho a través del grup de facebook "Salvem Mont-Rebei" o posar-vos en contacte amb les entitats que estan recollint signatures per presentar al·legacions: Amics del Montsec de Benavarri, Centre Excursionista de Balaguer, Centre Excursionista de Lleida, IPCENA, Societat d'Amics de la Muntanya (SAM) de Tremp. La campanya també té l'adreça de contacte salvemmontrebei@gmail.com

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada