dissabte, 28 de març de 2015

Volcans de la Garrotxa

A peu, en ruta o de turisme, la visita als volcans de la Garrotxa sempre és  agraïda. Unes muntanyes singulars, de les quals n'hi ha ben poques al nostre país, donen a aquesta comarca un caràcter molt marcat. El color característic de la pedra volcànica i la presència de nombroses fagedes, acaben d'amanir el territori.

Més o menys es tarda unes quatre hores a fer un circuit caminant pels volcans més emblemàtics i la fageda d'en Jordà, la més coneguda, però aquest cop variarem una mica la ruta, i per fer-la més llarga la BTT és el mitjà ideal.


Sortim d'Olot seguint un dels itineraris a peu que porten cap a la zona volcànica. Un breu tram urbà i després llum verda cap a les primeres rampes del dia...
El camí puja fort d'inici, cosa que ens obligarà a fer equilibris damunt la bici, o remuntar a peu quan sigui impossible pedalar. Les pedres volcàniques que sobresurten del camí no és que ajudin gaire precisament.


 Més amunt la cosa millora, i aviat comencem a guanyar quilòmetres... ...fins a trobar un dels primers volcans de la zona, el Croscat, amb una característica terra de color ferro.El camí continua amb trams de pista, corriol i asfalt...


(Foto: Jacint Millat)

...en direcció a la Fageda d'en Jordà, possiblement la més coneguda del país. Tot i que a la tardor és quan podem trobar els colors més espectaculars, aquest lloc és bonic en qualsevol època de l'any.


(Foto: Jordi Curià)


(Foto: Jordi Curià)

Des de la fageda, anirem cap al Volcà de Santa Margarida, on no s'hi pot accedir en bici, segons ens indiquen. Així, caldrà empènyer la bici amunt......i baixar a peu cap al cràter, molt conegut perquè hi ha un ermita dins seu.


 (Foto: Jacint Millat)


 
A partir d'aquí tocarà afrontar les rampes més dures, amb un sòl difícil de tractar, que farà que no sempre puguem dominar-lo. "Garrotxa" significa "terra aspra, de mala petja", i en aquesta pujada ens ha quedat ben clar! Després, descens directe, per corriol i pista, cap a Sant Feliu de Pallerols......on agafarem el bicicarril per tornar cap a Olot... ...rodant a tocar de camps de conreu...


...o de trams encaixonats, ara plens de vegetació, per on circulava l'antic ferrocarril.


I després d'una darrera pujada al Coll de Bas, directes cap a Olot, amb vistes cap al Pirineu per acabar a l'hostal Sant Bernat (bon allotjament i magnífic esmorzar energètic) aquesta primera jornada de BTT.


I si voleu el track de la ruta, només heu de clicar aquí.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada