diumenge, 30 d’agost del 2009

El Montroig. No és un cim, que són tres.

Un dels cims que poden fer-se per la zona de Tavascan és el del Montroig, que en realitat són tres puntes que superen els 2800 metres. Per fer-ho més còmode, existeix un refugi lliure als peus del cim, cosa que fa que el primer dia es faci la major part de camí i el dia de cim sigui una ascensió ràpida (tot i que puja fort).

Per pujar cap al cim cal arribar a les bordes de Quanca, on deixarem el cotxe i iniciarem el camí per una pista. Si tenim un tot terreny o tot camí podem passar per la pista i ens estalviarem una hora de camí. Més endavant anirem cap a la Pleta del Fangassal (1840 m.), on hi ha una cabana de pastors que pot utilitzar-se com a refugi. Almenys quan hi hem anat nosaltres (agost 2009) estava oberta. La podeu veure en la següent foto.


El camí continua amunt per anar a buscar un pluviòmetre...


...i que ens portarà fins al refugi del Mont-roig (2287 m.).


Arribant al refugi es veu el cim que farem a l'endemà. La punta de l'esquerra és pròpiament el cim del Mont-roig (2864 m.) mentre que la de la dreta és el Mont-roig Nord (2859 m.). A aquestes dues puntes cal sumar-li el Vèrtex del Mont-roig (on hi ha un vèrtex geodèsic) de 2846 metres.


Es fa de nit i tocar dormir esperant l'endemà...


De camí al cim, la pujada és directa i mantinguda, però gaudim de les vistes sobre els estanys de la Gallina (a la foto l'Estany Inferior) i la sol·litud del paratge malgrat ser ple estiu.


Finalment assolim el Vèrtex del Mont-roig i després la punta més alta, a 2864 metres. Per anar a la punta Nord, caldrà fer una petita cresta (fàcil i aèria) per retornar després pel mateix camí.


I des del cim, vista espectacular sobre els Estanys de la Gallina Mitjà, Superior i Major i el magnífic Ventolau (2853 m.).


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada