divendres, 16 d’agost del 2013

Canal du Midi (IV): La Redorte - Narbona (47 km)

Última etapa del viatge pel Canal du Midi, que nosaltres acabem a Narbona a través del Canal de la Robine. És una mena de canal auxiliar del de Midi igualment navegable i preparat per les "vélos". Fa molta enveja la cultura que hi ha a França sobre el tema de la bici. Esperem que en un futur també a Catalunya hi existeixi!

Marxem d'hora de la Redorte per evitar la calor i arribar a temps a Narbona. Allà cal agafar un tren per tornar a Toulouse on s'hi puguin posar les bicis, ja que malgrat alguns vagons tenen hi tenen un espai destinat, no tots els trens els porten.

Iniciem la marxa al port de la Redorte, i al poc de sortir del poble trobem un dels ponts més bonics del recorregut. A part de la funcionalitat, els constructors del Canal du Midi van preocupar-se per l'estètica.


Un dels pobles que travessem és Ventenac-en-Minervois, petita població de la regió del Minervois, una mena de Penedès francès on hi fan vi.


Sense pressa, però sense pausa, ens acostem a la cruïlla de canals on ens desviarem cap a Narbona...


...baixant pel Canal  la Jonction (unió). A la foto següent, al Cabal du Midi se'n va per sota el pont metàl·lic- Nosaltres girem a la dreta.


El Canal de la Jonction (a la foto) també és navegable i permet anar en vaixell fins a Narbona. El seguim fins a trobar el riu Aude, on el track que portem al GPS ens desvia cap a una carretera local...



...fins a trobar el Canal de la Robine i arribar finalment a l'estació de trens de Narbona, on un TER (una mena de regional) ens portarà de nou a Toulouse.


En resum, una ruta fàcil que tot i que a priori sembla que amb tant canal se'ns farà pesada, realment no és així. La varietat del paisatge i els llocs que podem visitar la fan molt interessant per fer-la sencera o només una part. No us en puc oferir el track perquè un problema amb el GPS ha fet que se'm grabi malament. Al wikiloc trobareu molts tracks del Canal du Midi per fer la ruta al vostre gust.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada