dimarts, 2 de juny del 2020

Pels cims de la regió sanitària (III): la Fita Alta (286 m.)

No deixa de ser curiós que aquest modest tossal del Pla d'Urgell porti per nom la Fita Alta, ja que amb dos-cents vuitanta-sis metres d'altura no és que sigui precisament un gran cim. Però com que tot és relatiu, la seva altura destaca -i molt- per damunt de la plana urgellenca. De fet, és ben cert que les vistes des del cim són amplíssimes. Només per això, ja val la pena anar-hi.

Sortim del poble de Sidamon per una ampla pista a tocar dels camps de conreu...


...fins que al cap d'uns dos quilòmetres girem a l'esquerra, passant per damunt del canal auxiliar d'Urgell, per encarar la pujada cap a la Fita Alta, que veieu a la foto següent.


Des de l'any passat que hi ha uns cartells indicadors de la Ruta de la Serra, que passa per diferents municipis de la comarca. 


Als vint minuts s'haver iniciat la ruta arribem al primer punt d'interès, les restes d'un observatori republicà de la guerra civil. I és que la posició elevada de la Fita Alta, permet abastar un gran panorama de 360º. L'observatori ha perdut la cobertura original i ara podem veure el passadís d'accés. Com veieu, és un lloc concorregut.


 

Des d'aquí, resseguim tota la serra fins al seu extrem oposat en direcció a la ben visible antena, i on també hi ha el vèrtex geodèsic que marca el cim.  Passareu a tocar del jaciment ibèric del Tossal de les Tenalles


Baixem del cim deixant enrere l'antena que corona la Fita Alta...


...i des del Pantà de la Serra iniciem el retorn cap a Sidamon.


Una ruta molt senzilla, ideal per passejar, córrer... una tarda. Són uns set quilòmetres i vuitanta metres de desnivell que sobradament podeu fer dins les franges horàries del desconfinament.

I si voleu el track, el teniu aquí.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada