divendres, 26 de juliol del 2019

Travessa d'Svaneti (7): Ifrali - Ushguli

Sortim d'Ifrali en direcció a Ushguli, el darrer dels pobles que visitarem i un del més emblemàtics d'Svaneti. El dia s'ha aixecat assoleiat, i no sembla que ens haguem de tornar a mullar després de les hores que ahir van passar sota la pluja.



De camí cap a Ushguli, les torres d'Svanetia són presents arreu, guardant l'entrada als pobles que anem creuant...


...en una jornada amb poc desnivell en la que travessarem prats i boscos...



...fins pràcticament arribar a Ushguli, al final de la vall. Ushguli és un dels assentaments humans habitats permanentment més alts d'Europa, ja que es troba a uns 2100 metres d'altura. A la foto veieu també el Guli Peak, objectiu final de la travessa.


A Ushguli trobarem de nou aquesta combinació de pobles que pràcticament semblen sorgits de l'edat mitjana...


...barrejats amb el fenomen del turisme, que pràcticament sembla que està començant en aquestes muntanyes. Arreu hi ha taxis 4x4, guies de muntanya o "guest houses", i és que el turisme sembla ser una activitat de futur en unes valls o on és complicat arribar-hi, per la precarietat de les comunicacions, i on la ramaderia és l'única activitat que existeix.


Ja instal·lats, a la nit farem sessió de cine, anant a veure la pel·lícula "Dede" a una de les cases del poble. La pel·lícula ha estat gravada amb habitants d'Ushguli, i tracta sobre la lluita entre la modernitat i la tradició, a partir dels problemes que té una noia per casar-se amb qui ella vol. A la foto següent, al "cine" del poble.

(Foto: Joan Ramon Amorós)

Avui encara passa en molts països, però és que també passava a Europa fa vint anys, en un país com Geòrgia que va retrocedir en molts aspectes amb la desaparició de l'URSS. Aquí podeu veure un tràiler de la pel·lícula.


I si voleu el track de la jornada, només heu de clicar aquí.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada