diumenge, 21 de desembre del 2014

Tuc deth Rosari (2594 m.)

Poc convençuts de trobar neu en quantitat suficient, enfilem cap al pla de Beret per veure si des d'allà és possible fer alguna cosa amb els esquís als peus i sense ratllar-los gaire. Les opcions: Pedescauç (ràpid i curt), Baciver (molt bonic, però ja l'hem fet no sé quantes vegades), Parros (molt guapo!) i el Tuc del Rosari. Optem per aquest darrer ja que no sabem si en altres zones hi ha prou neu o no, i sembla que cap a aquesta banda sí en trobarem.

Doncs bé, neu sí que n'hi ha, però que no us enganyi la vista, perquè no n'hi ha molta i a més estava dura com una pedra. Tot i això, tirem amunt, esperant que el sol la transformi i ens deixi baixar bé.



(Foto: Roger Segarra)

Passem a tocar de l'estany de baix de Baciver, ben gelat...


 ...i seguim pujant per arribar als altres estanys...


...que també estan coberts per la neu i el gel. A la foto següent, avançant cap al Tuc deth Rosari (el pic més alt), i a l'esquerra el coll on hem d'arribar.


Aquí veieu un dels estanys de Baciver i a l'esquerra, si no m'equivoco, el  Cap de Marimanha (2620 m.)


Arribem al peu del collat i la neu està més que dura, ja que encara no hi ha tocat el sol en tot el matí. Provem amb les ganivetes però... millor encara grampons, o sigui que a carretejar els esquís. Sort que no dura gaire.


 (Foto: Roger Segarra) 

Deixem els esquís al coll ja que més amunt la neu està gelada i hi ha moltes pedres. Impossible esquiar-hi, així que continuem amb els grampons en direcció al cim...
 

 ...on arribem en poc més de quinze minuts. A la foto següent, arribant al cim, amb el Cap de Marimanha darrera meu.

 (Foto: Roger Segarra) 

Foto de cim al Tuc deth Rosari (2594 m.)

 (Foto: Roger Segarra) 

Des del cim, vistes bestials en totes direccions. A la foto següent, vista cap a l'Aneto i la gelera de la Maladeta.



I després, toca baixar. La pala del coll que hem pujat amb grampons encara l'hem pogut baixar força bé tot i que estava molt dura. Després en algun tram la neu millorava (com a la foto següent) perquè havia transformat, però el darrer tram de baixada -a l'ombra- l'hem tornat a fer amb una neu congelada. Enguany caldrà esperar una mica més per gaudir de la neu.


Aquest cop no us puc oferir el track de la sortida (el GPS s'ha quedat al cotxe sense voler), però hem estat unes cinc hores entre pujar i baixar i hem fet uns 780 metres de desnivell.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada