diumenge, 1 de desembre de 2013

Bordes de Noarre

Avui hem intentat iniciar la temporada d'esquí de muntanya. Primer intent: anar a les antigues pistes de Llessuí, fallit per falta de neu. Segon intent: anar a l'estació de Tavascan i provar de fer el Campirme o la Coma del Forn, fallit perquè un senyor molt "simpàtic" ens fa fora muntat damunt d'una retrack dient-nos que estan treballant. Deu ser el sheriff local...

Per tal de no perdre el dia discutint i aprofitar el que queda, avui no farem cap cim ni gran travessa, sinó una excursió a les bordes de Noarre, un dels poblets que queden per la zona una mica lluny de tot arreu.

Iniciem la ruta al càmping de Graus...


...on trobem als únics habitants d'aquestes contrades. Tant els hi fa si plou, neva o fa sol.


Creuem el riu i ens endinsem en el bosc on el paisatge és totalment de postal d'hivern. Avui no esquiarem gaire, però és igual perquè estar immersos en aquest paisatge ja compensa.Des del bosc tenim aquestes vistes cap als cims que envolten l'estany de Mariola. Si no m'equivoco, d'esquerra a dreta veiem la Roca Espana (2521 m.), el Pic de Mariola (2661m.), el Montarenyo (2618 m.) i el Roc de l'Estany Xic (2488 m.). Les cotes són del mapa ICC i en altres mapes (com el de l'Alpina) consten com més altes.


Sortim del bosc creuant de nou el riu...


...i arribem a les bordes de Noarre. No és ben bé un poble ja que aquest grupet de cases només es poblaven a l'estiu durant les feines ramaderes. Anant-hi a l'hivern s'entén molt bé que no hi visquessin, ja que la neu les deixa incomunicades.A la foto següent, una foto del Montroig (2868 m.) des de Noarre. És el cim que queda al mig.Anem cap als prats que hi ha damunt de Noarre per tal d'agafar un mica de velocitat...


...i avall!!Avui fa molt vent a les cotes altes. Potser ja hem fet bé quedant-nos per aquí baix. A la foto, la Roca Espana.


I acabem la baixada a les bordes de Quanca, des d'on anirem baixant mig a peu mig esquiant fins al punt on hem deixat el cotxe.


Si voleu el track de la sortida el teniu aquí

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada