dissabte, 1 de desembre del 2012

Serra de Sis i l'Amorriador (1791 m.)

Finals de la tardor, ha començat a nevar però encara no n'hi ha prou per esquiar, on anem? Solució: les serres prepirinenques són una magnífica talaia per observar el Pirineu, així que cap allà. Avui és el torn de la Serra de Sis, situada a la Ribagorça, a la Franja de Ponent.

Des del poblet d'Iguala de Serradui, agafem una pista que ens portarà cap al Coll del Vent i per onanirem trobant manrques de PR. Ja des del poble trobem les primeres vistes de la jornada, com la que hi ha sobre la paret del Mallo Brocolo, una agulla separada de la resta de la Serra del Sis.


Poc abans d'arribar al Coll del Vent veiem els primers cims del dia. El Turbó i el Cotiella, dos clàssics de la Ribagorça.


Des del coll anem seguint la pista cap a les parets verticals de la Serra del Sis. Caldrà seguir un camí per poder accedir a la part superior de la serra...


...ja que per ara no sabem volar com aquests.


Tot pujant apareix la imatge característica de la Serra de Sant Gervàs, més a ponent.


Anem guanyant altura i més amunt ja es veu la carena, però encara falta per arribar a l'Amorridor, el punt més elevat de la serra.


Un cop a a la carena, el vent ha fet la seva feina amb la poca neu que ha caigut. De quin costat bufava?


Des de la carena, una nova vista sobre el Turbó, amb les característiques parets d'aquesta muntanya. Per qui no ho sàpiga es veu clarament des de Lleida, iqual que el Cotiella.


A la llunyania, l'Aneto, encara amb poca neu.


I finalment el cim de l'Amorriador (1791 m.) on a més del vèrtex hi ha una torre de vigilància d'incendis.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada