divendres, 31 d’agost del 2012

Montsent & Montorroio

Sortida ultraclàssica a la Vall Fosca però que no em canso de repetir. Pugem des del pantà de Sallente cap al cim del Montsent de Pallars per la Canal del Pigoló. Un cop al carrilet només cal anar tirant amunt seguint la evident forma de la canal i sense passar pels túnels que porten a l'estany Gento.

A mesura que guanyem altura també guanyem en espectacularitat de les vistes. A la foto següent els estanys de la zona amb el punxent Peguera.


En aquesta, una perspectiva de les pistes (abandonades) de Llessui. Estaria bé que desmontessin la ferralla que encara s'hi acumula des de 1987 (!)


Des del cim del Montsent de Pallars (2882 m.), es pot veure la Vall de Filià (amb un altre fracassat projecte d'esquí i els ferros corresponents) i la Pica Cerví de Durro a l'horitzó.


Aquí, el proper objectiu de la jornada, el Montorroio. Per anar-hi només cal anar seguint la carena que hi baixa des del Montsent...


...i accedir-hi per una "agradable" canal de pedra suelta.


Des del cim del Montorroio (2853 m.) obtenim imatges com aquesta del Peguera (2982 m). Durant molts anys el Peguera va ser el cim més alt del Parc d'Aigüestortes, però les successives ampliacions del parc li han fet perdre aquesta categoria per la inclusió dins el parc de cims de més de 3000 metres, com la Punta Alta. Vull pensar que l'ampliació del parc es va fer per criteris de conservació de la natura i no per atreure turistes per pujar un 3000. Ves a saber!


El Montsent des del Montorroio


I el camí de retorn també per la canal del Pigoló. Imatge del Montorroio abans de perdre'l de vista.Una gran jornada a la muntanya amb unes vistes excel·lents.

(Foto: Oriol Vila)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada