divendres, 7 de desembre de 2012

Clàssics de Ponent: el camí de les 100 corbes

El Montsec, la muntanya de Ponent, té mil i un racons interessants, però si n'hi ha un que m'agrada és el camí de les 100 corbes. Sigui perquè vaig iniciar-me allà en el món de la muntanya, o perquè l'arribada a l'ermita de Sant Salvador et sorprèn amb unes vistes espectaculars, aquest camí és una de les millors sortides que poden fer-se en aquesta muntanya. Un cartell n'indica l'inici "oficial"


A mesura que el camí va guanyant altura, trobem petites capelles dedicades a diferents sants. Algunes estan situades en llocs ombrívols, altres ens ofereixen magnífiques vistes sobre la Vall de Barcedana.

 

En primer terme, la Vall de Barcedana. Al fons el Pirineu nevat.


Els cims de la Vall Fosca, teló de fons del Pallars Jussà. El primer per la dreta és el Montsent de Pallars, i el del fons de la imatge el Peguera.


Imatge curiosa del Pantà de Cellers i el Montsec (jugant amb els filtres, òbviament)


Arribats a la zona de l'ermita, trobem primer l'antic refugi del Sant del Bosc. Una llàstima que estigui en estat d'abandó, molt precari, tot i que s'hi pot passar la nit però no té el caliu d'un refugi. Crec que fa uns anys se'n feia càrrec la SAM (Societat d'Amics de la Muntanya) de Tremp. No sé si ara també o simplement ningú se'n cuida.


I l'ermita de Sant Salvador del Bosc (on hi vam dormir en la primera "travessa del Montsec" del 1992) que es manté vigilant en aquest racó del Montsec de Meià.Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada