dissabte, 26 de juliol del 2008

Volcans de Mèxic: Malintzi, 4462 metres.

Cancún, mariachis, tequila i migdiada sota un cactus. Tòpics i imatges associats a Mèxic, un país immens que ofereix molt més que tot això. Per qui tingui la dèria de pujar muntanyes Mèxic és un país inacabable, amb l'afegit que moltes de les que pujareu seran volcans, alguns extingits i altres d'actius.

El primer objectiu, i per tal d'anar guanyant altura progressivament, és el Malintzi, un volcà de 4420 metres situat en un Parc Nacional que porta el mateix nom. És un cim molt concorregut i popular a Mèxic ja que no té cap dificultat més enllà de les derivades de l'altura i el temps que faci. A més, a les faldes del volcà hi ha un "centro vacacional" (on vam allotjar-nos) que permet dormir còmodament i preparar l'ascensió al cim. El centre es troba a 3082 metres, prop de la localitat de Huamantla, així que mentre dormim podem anar aclimatant per l'endemà.

 

Al parc trobarem cartells informatius de l'ascensió...


...i al dia següent iniciem el camí. Primer travessant boscos i més boscos.


El desnivell puja fort i l'altura es nota.


Conforme guanyem altura trobem cartells que dónen alguns consells. Sembla de lògica però cal entendre que és uan zona amb molt turista i sovint hi ha gent que tira amunt sense estar prou preparada. Ja sabem que al Pirineu també passa.


(Foto: Roger Segarra)


(Foto: Roger Segarra)

Quan sortim del tram de bosc arribem a una mena de prat on s'inicia el tram final de l'ascensió...


...que ens portarà al cim del Malintzi, a 4462 metres. Llàstima del dia. Tot tapat i no vam poder veure res.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada