diumenge, 20 de juliol del 2008

El Montarto d'Aran, 2833 metres.

El Montarto o Montardo d'Aran és un dels cims més coneguts i populars del Pirineu. A l'estiu, és una bonica ruta que en dos dies ens porta a un pic que és gran mirador sobre els cims, llacs i valls de la zona. A més, les rutes d'accés recorren el Parc Nacional d'Aigüestortes, amb la qual cosa l'espectacularitat de les vistes està garantida.

Aquest cop hem optat per pujar-hi per la banda de la Val d'Aran, així que deixem el cotxe al Pont deth Ressèc i iniciem el camí cap al refugi de la Restanca, on passarem la nit.


Des del Pont deth Ressèc el camí puja cap al Pontet de Rius. Fins aquí haurem recorregut una pista una mica pesada que es podem estalviar si volem pagar un taxi, ja que esl cotxes no poden passar. Ara prendrem un sender fins al refugi...


...on i arribem en poc més d'una hora. L'entorn del refugi és espectacular, i els guardes i el servei del refugi són excel·lents. Per mi és un dels millors del Pirineu, tant a l'estiu com a l'hivern, hi hagi poca o molta gent, sempre t'acullen bé. No es pot dir el mateix de tots els refugis, per desgràcia.


A l'endemà iniciem el camí pujant cap al coll de Güellcrestada seguint la traça del GR-11. També hi passa per aquí la "Carros de Foc" o travessa d'Aigüestortes, així que trobarem bastanta gent.


A mesura que pugem guanyem en vistes. La vall tan marcada del fons és la Vall de Rius, connexió cap a la Ribagorça des de la zona de la Restanca.


Pel camí trobem l'Estanh deth Cap de Port, des d'on ja veiem el coll que haurem de superar


Superat el coll de Güellcrestada continua el festival de vistes. A la foto següent, l'Estany de Monges i la Punta Alta (3014 metres).


 Poc a poc enfilem els darrers metres...


...fins que amb un dia esplèndid arribem al cim del Montarto d'Aran (2830 m.)


I des del cim, vistes espectacular garantides. A la foto, vista cap a l'Aneto, la marcada Vall de Rius (a la dreta) i a l'esquerra l'immens Estany de Mar amb la seva característica illa al mig.


I aquí un mapa de la ruta

(Font: pirineos3000.com)


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada