dissabte, 22 de juliol del 2023

Tuc des Armèros (2534 m.)

Pocs elogis queden per fer a la Val d'Aran, potser la comarca més alpina del Pirineu, que sempre es mostra espectacular sigui quina sigui l'època de l'any. Cert que la massificació de certes zones pot esgarrar la nostra visita, però per sort sempre queden racons per descobrir. És el cas del Tuc des Armèros, una muntanya de fàcil accés si hi anem des del Còth de Varradòs, però més llarga i costeruda si seguiu la ruta que aquí us mostrem.

Iniciem l'excursió al pàrquing del Saut deth Pish, una de les grans cascades de la Val...

...des d'on anirem seguint el track que ens endinsarà al bosc. Avís a navegants! El camí que segueix aquesta ruta no sempre és evident, ja que a trams està mig amagat per la vegetació. Cal estar atent malgrat disposar del GPS.


Acabat el tram boscós, arribem a uns prats alpins per on anem guanyant altura resseguint el barranc de Siesso...


...que nosaltres abordem per la riba esquerra seguint alguna fita, indicis de sender i superant algun tram herbós sense camí, tot i que per l'altra banda sí puja un camí més marcat.


Seguim pujant en direcció al coll que dona accés al cim, que primer creiem que és el que hi ha al fons de la vall, però que realment queda amagat a la dreta...


 

...passant per algun tram d'un color de terra més propi de latituds tropicals, i que contrasta fortament amb el verd imperant que ens rodeja.


 

Arribem al coll i tenim les primeres vistes cap a l'Estanhola des Armèros...


 

...des d'on afrontem les primeres rampes que porten cap al cim...



...per acabar pujant per una bonica carena herbosa i florida.

 

 
Fem les fotos de cim...
 

(Foto: Gemma Esteve)

 
...i gaudim de les espectaculars vistes que ofereix aquest cim, cap al massís de la Maladeta...
 

 
 ...i cap al sempre imponent Tuc de Mauberne (2880 m.), cim que trepitjàvem en una altra sortida del Centre Excursionista de Lleida. Personalment, és un dels cims que més m'agrada del Pirineu.
 

I en aquesta altra foto, una panoràmica de la zona, on també veureu el Tuc de Parros (2731 m.) i que -si teniu ganes de gresca- podeu combinar amb el Mauberme com vam fer en una sortida improvisada, una mica boja, ara fa uns anys.


Fetes les fotos, només queda baixar. Ho farem per un camí diferent, deixant enrere el cim (que veieu a la foto següent)...


...i a trams amb sender, a trams per on puguem, anirem a buscar la pista forestal que de nou ens portarà al pàrquing del Saut deth Pish.



 I si voleu el track de la jornada, heu de clicar aquí.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada