divendres, 21 d’agost del 2020

Tuc de la Cometa (2446 m.)

Situat al capdamunt de la vall d'Àssua, no és el punt més alt de la zona, però el fet  que des del cim de la Cometa puguem gaudir d'unes bones perspectives sobre les muntanyes veïnes de la Vall Fosca, ja fa que aquest cim sigui atractiu.

Per la cara oest, una llarga pista que gairebé arriba al cim ens hi porta des del poble de Pobellà (de fet hem vist ciclistes pujant per aquí), però nosaltres hem optat per pujar-hi per les antigues pistes d'esquí de Llessui, tancades des del 1987, i que avui en dia són de nou un espai de pastures pels ramats d'aquestes valls. Podeu arribar en cotxe (millor tot camí o tot terreny) fins a la cota 2000 de l'antiga estació, on romanen encara les restes del telecadira i altres instal·lacions, però podeu deixar-lo més avall si voleu fer més desnivell. 

Iniciem la ruta per la pista que dóna accés a l'antiga estació, fins que a la cota 1700, aproximadament, deixem la pista i comencem a tirar pel dret muntanya amunt, amb la vista posada en arribar a l'antiga estació. De lluny, la silueta inconfusible del Montsent de Pallars.


Arribats a l'antiga estació seguim de nou un tram de pista forestal, fins que veiem que, segons el track que seguim, la ruta comença a perdre altura cap a una cabana de pastors. Per no perdre desnivell, deixem la pista i enfilem amunt per un torrent sec, que més amunt ens porta directament a la carena.


I un cop a la carena, amplíssima, només cal seguir pel llom en direcció sud-est...


...per arribar al cim del Tuc de la Cometa (2446 m.), on el vèrtex geodèsic el trobareu de cap per avall.


Les vistes són amplíssimes en totes direccions. De tornada, anem seguint la carena...


...passant pel cim del Cap de la Muntanya de Seurí (o també "lo Tossal"), que amb 2494 metres és el punt més alt de la zona de les antigues pistes d'esquí.


Des d'aquest punt ja no hi ha pèrdua. Anem a buscar la línia de l'antic "telearrastre", que gairebé pujava fins al cim del Bony d'Altars...


...i el seguim pendent avall en direcció a l'estació.


La ferralla encara ho inunda tot. De veritat no es pot retirar?




I de nou amb vistes cap al Montsent i el seu veí Montorroio, anem pendent avall per retrobar de nou la pista que baixa al pàrquing.


I si voleu el track de la sortida, cliqueu aquí.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada