dimarts, 18 d’agost del 2020

El Pic de l'Orri (2436 m.)

Visible des de molts punts del Pirineu per les grans antenes que el coronen, fàcilment encertareu quin cim és el Pic de l'Orri. Un entorn humanitzat, certament, ja sigui per l'estació d'esquí de Port-Ainé a la cara nord o la d'esquí de fons de Sant Joan de l'Erm a la cara est, però que també permet caminar entre boscos o gaudir de la BTT pels quilòmetres i quilòmetres de pistes forestals que solquen aquesta muntanya. És un magnífic espai per iniciar-se en diversos esports de muntanya.

Hi havia pujat en bici, doncs, i també fent esquí de muntanya, però mai caminant. Avui, que el dia s'ha aixecat tapat, pensem que és una bona opció per fer-hi una ascensió ràpida des del refugi de les Comes de Rubió (a la foto) abans que es posi a ploure. No gaudirem de les vistes del cim, però descobrirem la muntanya.

Sortim del refugi de les Comes de Rubió, segurament una antiga casa d'obres i serveis de les explotacions forestals de la zona, i que està obert tot l'any, hivern i estiu. Hi arribareu des del poble de Rubió.

 

El camí transita per pistes forestals, tot i que si voleu podeu retallar-lo en algun punt pujant pel mig del bosc.


Guanyem altura i el bosc va desapareixent. Llàstima del dia perquè aquí les vistes ja comencen a ser espectaculars, amb grans panoràmiques cap a la banda de l'Alt Urgell.


Sortim de la pista i prenem un sender que ens fa guanyar altura a la part final...


...fins que entrem dins el domini esquiable de Port-Ainé, on la boira ja és considerable.


Fem cim al Pic de l'Orri, o Torreta de l'Orri, també, i confirmem que avui no veurem res, que hi farem. Almenys no ens hem mullat tot i l'amenaça de pluja.



Per baixar del cim farem una circular en direcció sud, fora de sender però seguint les fites que anirem trobant per la carena...


...i que ens permetrà descobrir antigues trinxeres de la guerra civil, quan el front es va establir a les muntanyes que toquen al Noguera Pallaresa...



Més avall la boira es va aixecant i anirem baixant per la carena, fins trobar la pista forestal que de nou ens portarà al refugi de les Comes de Rubió.



Una ruta d'uns quinze quilòmetres i uns cinc-cents metres de desnivell, apta per tothom, i que us podeu descarregar aquí.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada