divendres, 11 de juliol del 2014

El Pic de Baborte (2930 m.)

Sense cap mena de dubte podem incloure aquest cim dins del grup dels grans cim pirinencs ja sigui per l'altura (prop de la cota 3000), per les vistes que ofereix (un impressionant balcó sobre la Pica d'Estats), o perquè el desnivell i la llargada de l'excursió fan que sigui una sortida assequible però d'aquelles que qualificaríem de "curtida".

El Baborte queda lluny de tot arreu, així que comencem on comencem res en lliura d'unes quantes hores caminant. Decidim iniciar la sortida al Pont de la Farga (situat a la pista que porta al refugi de Vall Ferrera), on després de fer nit comencem l'ascensió.

L'inici del camí és per un agradable bosquet tot i que gran part del camí està inundat. La combinació de desgel, pluges i el fet que per ara no faci molta calor fa que ens trobem un paisatge més propi de finals de primavera que de mitjans de juliol.


El camí passa a tocar de diferents bordes. A la foto, les bordes de la Rebuira.


Més endavant cal creuar el torrent que baixa de l'estany de Baborte...


...fins arribar a un bonic prat on trobarem la cabana de Bassello (aprox. a 2000 metres). A la foto la podeu veure a la part baixa, mentre que el cim que veieu és el Monteixo (2905 m.). Aquesta cabana de pastor pot servir com a refugi en cas de necessitat. Recentment els camins de la zona han estat arranjats per Mountain Wilderness de Catalunya, una entitat que es dedica a fer tasques de neteja i manteniment a l'alta muntanya mitjançant el treball voluntari.


A partir de la cabana el camí agafa força de veritat, ja que cal guanyar altura en direcció al refugi metàl·lic de Baborte...


...on hi arribarem passant abans pel llac que es troba als seus peus. A la foto següent podeu veure també el coll de Sellente ben tapat per la boira. 

 

Voregem l'estany i arribem a l'altra banda...  

 

 ...des d'on podem gaudir d'una vista en primera fila sobre el Monteixo. 

 

 A tocar del llac, el refugi de Baborte, estratègicament situat sobre un petit turó.




Allà farem una darrera parada per agafar forces abans de fer els darrers 500 metres de desnivell. Des del refugi les vistes són espectaculars. Al mig de la foto podeu veure el Pic de Gerri (2855 m.) i cap a la dreta el Pic de Norís (2826 m.).



Anirem guanyant altura en direcció al coll de Baborte, deixant darrera nostre el magnífic conjunt del Norís i el Monteixo.


El camí va passant a tocar de petits estanys...


...fins que a l'arribar coll de Baborte ens trobarem davant del Sotllo (3073 m.) i la Pica d'Estats (3143 m.), els cims més alts de la zona.


Des del coll, iniciem la darrera pujada, ara ja fins al cim, on anirem combinant trams d'herba amb altres de més rocosos.


Prop del cim, una foto jugant amb els filtres. El cim proper és el veí del Baborte, el Pic de Pedres Blanques (2755 m.).


I finalment, després de 5.30 hores de pujada, arribem al cim. Vistes espectaculars mirem on mirem!


Als nostres peus, l'estany de Baborte, d'on venim.


I les fotos del cim (2930 m., tot i que segons el mapa varia una mica la cota).




I ara ja no queda més que desfer el camí, per arribar en 3.30 hores al cotxe. Una ascensió llarga i amb molt desnivell, però que compensa pels paisatges i la poca gent que hem trobat.


Si voleu el track i més dades el podeu descarregar aquí.


1 comentari:

  1. Molt bona ressenya! La veritat... m'atreviria a dir que és un cim que no deixa indiferent a ningú!!

    ResponElimina