dissabte, 30 de juny del 2012

Pic de l'Aüt (2532 m.)

El Pic de l'Aüt és un cim emblemàtic de la Vall de Boí que s'alça altiu sobre el poblet de Taüll. Vist des d'aquest darrer poble s'erigeix com una talaïa de dimensions considerables,  i no és perquè sí, ja que des del punt d'inici de l'excursió fins al cim hi ha els no gens menyspreables 1100 metres de desnivell.

Per assolir aquest cim ens dirigirem cap al balneari de Caldes de Boí. Poc abans d'arribar-hi, a l'esquerra de la carretera una curta pista (amb poc lloc per aparcar) ens apropa al riu Noguera de Tor. Iniciem l'ascens creuant el riu, travessem un prat que hi ha a l'altra banda i prenem un caminet riu avall. A la foto, la Noguera de Tor.

(Foto: Roger Segarra)

Deixem el camí que anem seguint i n'agafem un de molt pendent que va seguint el barranc de la Montanyeta, que ens porta al Pletiu dels Coms. Hi trobem el que sembla un refugi, però no, és una cabana de pastors d'ús particular.
 

Del Pletiu dels Coms el camí (indicat amb fites) segueix cap a la Coma Minyana, des d'on ja veiem el nostre objectiu. Anem seguint el camí, que ens porta cap a l'aresta NE del pic, i assolirem el cim després de 3,15 hores d'ascensió.


 Cim del Pic de l'Aüt (2532 m.), tot i que depenen del mapa apareixen altres cotes

  
També hi ha un precim on hi ha un màstil. Suposo que no és al cim perquè aquest punt és més visible des dels pobles de la vall, com Taüll o Boí.


A la foto següent, vistes cap a la zona dels Beciberris. Es veuen ben clars el Beciberri sud (al mig de la foto) i el Pic d'Avellaners a la part esquerra de la foto.










Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada