dimecres, 11 d’agost del 2010

Pic de l'Estanyó (2915 m.) i Pic dels estanys de la Vall del Riu o de la Cabaneta (2862 m.)

Des del refugi de Sorteny (1965 m.) podem emprendre aquesta ascensió a un dels cims més alts d'Andorra, ja que el Pic de l'Estanyó supera en 15 metres la línia dels 2900. Atès que a Andorra no hi ha cap 3000 (potser només hi faltaria això al país dels Pirineus!), aquest cim és un dels més alts que podem fer al Principat.

El refugi de Sorteny és un dels molts refugis lliures en bon estat que podem trobar dispersos per Andorra. Ni el fet de quedar prop d'on deixem el cotxe ha fet malbé el refugi, i és que les autoritats andorranes -i malgrat tot allà criticable que té el model andorrà de desenvolupament- vetllen perquè aquests refugis lliures estiguin en bon estat. Andorra viu, en gran part, del turisme de muntanya... i també d'altres negocis no tan bucòlics.

Iniciem, doncs, l'excursió al refugi de Sorteny, des d'on un sender ens porta cap al Pic de Serrera i un altre cap al de l'Estanyó. Agafarem aquest darrer.


Anem guanyant altura i comencem a veure les primeres vistes de la jornada. Aquesta, cap al fons de la vall...


...i pujant, pujant arribem a un petit estany (l'estanyó) que dóna nom al cim que anem a fer. A partir d'aquí trobarem algun tram una mica més "tieso" però sempre sense dificultat. Cal tenir en compte que el desnivell puja bastant fort.


La vista més curiosa de la jornada: una fila de gent que des d'aquí semblen formigues s'enfilen cap al Pic de Serrera, un altre dels clàssics andorrans. Després coincidirem amb ells al refugi. Eren un grup molt nombrós (com es veu a la foto) de belgues que feien una travessa per Andorra.


El Serrera (2913 m.) és el pic que apareix a l'esquerra de la següent foto, amb un cim ben pla. Al 2008 hi vam pujar amb esquís per la banda de Ransol, una magnífica esquiada! A la mateixa foto podeu veure a la dreta el proper objectiu de la sortida, el Pic dels estanys de la Vall del Riu o de la Cabaneta (2826 m.), al que s'arriba per una ampla aresta. Malgrat el nom, no hem de confondre aquesta "Cabaneta" amb el més conegut Pic de la Cabaneta que hi ha a la vall d'Incles.


Des del cim de l'Estanyó es veu també la Pica d'Estats.


El cim, a 2915 metres, que ofereix...


...fantàstiques panoràmiques com aquesta


Baixem del cim i enfilem cap al següent objectiu...


...mentre un altre grup arriba al cim de l'Estanyó.


El Serrera apareix com la proa d'un vaixell de camí cap a la "Cabaneta"...


...on s'hi arriba fàcilment des de l'Estanyó. Des d'aquest cim hi ha també la possibilitat de continuar cap al Serrera, tot i que nosaltres baixem cap al refugi.


Des d'aquest cim també hi ha bones vistes, com aquesta sobre aquests estanys de la banda de Canillo...


...o aquesta sobre l'Estanyó, que vist de lluny es veu tot un senyor cim.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada