dissabte, 11 d’octubre del 2008

Centenari de l'estelada al Montoroio

Aquest 2008 es celebra el centenari de la creació de l'estelada, la bandera de l'independentisme. La primera foto d'una estelada és, però, una mica més tardana, del 1918, i retrata uns nord-americans i uns catalans a Montserrat amb una bandera dels EUA i amb una estelada.


Enguany s'ha dut a terme la campanya "100 anys, 100 cims" per commemorar l'efemèride, i des de la Secció Excursionista del Casal Ocell Negre ens hi hem afegit com un acte més de celebració del quart aniversari del Casal. El  cim triat en principi era el Montsent de Pallars però finalment hem anat a parar al Montoroio (2853 m.), el cim veí.

Després de deixar el cotxe a la presa de Sallente hem iniciat l'ascens per la ruta clàssica de la canal del Pigoló en direcció a la collada d'Entremonts. Érem un bon grupet.


Encara no ha arribat la neu al Pirineu (de fet una setmana després va començar a nevar) i podem aprofitar els darrers dies de bon temps.



Poc a poc va apareixent davant nostre l'objectiu...


...fins que dalt del cim col·loquem l'adhesiu de la campanya "100 anys, 100 cims". 100 anys d'estelada i 4 de Casal Ocell Negre!


 








Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada