diumenge, 16 de març de 2008

Vall de Champsaur (Hautes-Alpes): Le Palastre (2278 m.)

Als inabastables Alps qualsevol vall té cims i paratges més que interessants. Estiu, hivern, primavera o tardor, qualsevol època de l'any és bona per apropar-se a aquestes grans muntanyes del centre d'Europa. A la regió francesa dels Hautes-Alpes trobarem bones esquiades a cims assequibles que, amb bona neu, ens asseguren descensos per recordar.

La primera de les sortides la fem a Le Palastre, un petit cim de 2278 m. que ens servirà per escalfar motors en aquest inici de setmana d'esquí de muntanya a la vall de Champsaur.

Una vista de la vall de Champsaur, on a banda de les opcions de l'esquí de muntanya també hi ha un parell de pistes d'esquí considerades -als Alps- petites. Tan "petites" com Vaquèira. Això sí, molt més barates.

(Foto: Roger Segarra)

Arribats al pàrquing, preparem el material per iniciar l'ascensió. Per aquí baix no hi ha neu contínua, així que tocarà carretejar una estona els esquís....Finalment ens els calcem i iniciem l'ascensió. Neu magnífica, però el temps no tant. Esperem que no es tapi gaire i puguem gaudir de les vistes i la baixada.


 
Poc a poc anem pujant cap al cim. No és una sortida molt llarga però aquest és un dels cims emblemàtics de la zona i la qualitat de la neu convida a lliscar-hi.
 
(Foto: Roger Segarra)

 Està núvol, però el paisatge és brutal...I finalment molt a prop del cim...


...on quan hi arribem es tapa el cel... Típic!


El temps no convida a quedar-s'hi, així que cap avall a disfrutar de la baixada i preparar una nova ascensió.Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada