divendres, 24 de juny del 2022

Cap dels Vedats d'Erta (2631 m.)

El mes de juny és un bon moment per pujar a la Vall de Boí. Durant aquest mes, podeu assistir a l'espectacle de les falles i combinar aquesta activitat amb alguna ascensió per la zona. Si en els darrers anys l'Aüt o el Corronco han sigut els objectius, enguany li ha tocat el torn al Cap dels Vedats d'Erta.

Iniciem l'ascensió a tocar de les pistes de Boí-Taüll, des de la darrera corba de la carretera que porta a l'estació. Iniciem la sortida per una pista forestal, que seguirem durant uns tres quilòmetres fins arribar a un tancat pel ramat. Allà la pista desapareix i anirem seguint un sender més o menys definit que ens porta cap a un pal indicador del nivell de la neu, primer, i un petit coll, després. Des d'allà, baixem a la Coma de l'Estany per iniciar l'ascens cap al Coll de Comaportell, que veieu a la foto següent.

 

 Un cop a la cresta, girem a l'esquerra i anem pujant i baixant...

...fins fer cim al Cap dels Vedats d'Erta (2631 m.).

Seguim avançant per l'aresta mentre veiem l'estany de Durro, deixant enrera el cim...

...mentre veiem l'estany de Durro sota els nostres peus, cap on ens dirigirem.

Cal buscar el millor pas per anar baixant, sempre fora de sender...

...fins arribar a l'estany de Durro, on fem una parada.

A l'estany ja trobarem fites que de nou ens duran al collet que hem passat durant l'ascens i, ja per terreny conegut, tornarem cap al punt d'inici de la ruta.

En total, unes 4 hores i quart de ruta (parades a banda) per fer uns tretze quilòmetres i vuit-cents metres de desnivell. I si la voleu fer, us podeu descarregar el track aquí.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada