dilluns, 29 de març del 2021

Cims del Montseny (II): El Turó de l'Home (1706 m.) i les Agudes (1706 m.)

L'endemà de l'experiència Matagalls decidim fer altres dos cim emblemàtics de la zona, com són el Turó de l'Home i les Agudes, aquest darrer també dins el repte dels 100 cims de la FEEC. També són clàssics dins l'excursionisme, i val a dir que malgrat la gent que hi puja, en aquest cas sí valen la pena, ja que els boscos que els rodegen i un cert "ambient alpí" li donen un cert caràcter muntanyenc.

Per pujar-hi, decidim fer-ho des de l'itinerari que arrenca a la font de Passavets, una mica més amunt del pantà de Santa Fe. Només sortir, ja ens endinsem als frondosos boscos de la zona, que de ben segur a la tardor són espectaculars.

El camí de pujada no té secret. Ample i marcat amb els indicadors del PR C-208 ens porta directes al cim del Turó de l'Home, on encara hi ha l'edifici de l'observatori meteorològic...

...i al vèrtex geodèsic que el corona.

Des d'aquí posem rumb al cim de les Agudes, ben a prop. Mirant enrere veiem la gran explanada on s'alça l'antena de comunicacions que hi ha en aquesta muntanya, i que antigament havia albergat una instal·lació militar desmantellada a principis de segle. Tot i això, l'impacte humà és ben evident.


Per arribar al cim de les Agudes cal seguir les marques del GR5, que ens porten fins al collet situat entre aquest cim i el Puig Sacarbassa, que veieu en primer pla.

I finalment, el cim de les Agudes, el més aeri dels emblemàtics del Montseny, i amb molt bones vistes sobre la zona del voltant.

I fet el cim, retorn al coll i tornada a la font de Passavets seguint de nou el PR C-208.


Una sortida curta però prou bonica, i si voleu el track el teniu aquí.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada