dissabte, 13 d’octubre del 2018

Tossal de les Torretes (1676 m.) x la llibertat


 Avui ha tocat fer una sortida especial, un acte reivindicatiu per reclamar la llibertat dels nostres presos polítics i el retorn dels exiliats. És per això que prop d'onze mil persones (que es diu aviat) ens hem inscrit a la iniciativa dels "Cims per la Llibertat", consistent en pujar un cim del nostre país per reclamar la llibertat dels represaliats.

Nosaltres hem triat el Tossal de les Torretes (1676 m.), fàcil de pujar i d'altura més aviat modesta, però ple de simbolisme perquè és el cim més alt de tot el Ponent català. Situat al Montsec, la muntanya de Ponent, ofereix unes vistes magnífiques cap a la plana de Lleida, al sud, i el Pirineu, al nord, tot i que avui una lleugera boirina no permetia tenir-ne gaire bona visió. No importa, perquè avui tocava pujar aquí per reclamar la llibertat de la Meritxell Serret, exiliada a Bèlgica d'ençà que el govern espanyol va començar a perseguir i empresonar l'anterior govern de la Generalitat, acusats de mil barbaritats pel simple fet de convocar un referèndum per decidir el nostre futur. A Bèlgica la Meritxell és lliure, sí, però no podrà tornar a casa mentre estiguem sota el jou espanyol.

El punt de trobada ha estat l'Hostal Roig, una mica més amunt del congost del Pas Nou, a la històrica via que comunica Vilanova de Meià i Tremp. Allà hem deixat el cotxe i ens hem reunit amb la resta de gent (unes 700 persones) que avui hem fet el cim. Abans de la sortida, unes breus indicacions...



...i després amunt que fa pujada (però no gaire). A ritme alegre, hem guanyat els 600 metres de desnivell i 8 quilòmetres...


...que ens han pujat fins al punt més alt del Montsec....


...fins assolir el cim del Tossal de les Torretes en poc menys de dos hores, ben guarnit per l'ocasió.


 Abans no ha pujat la boira hem pogut gaudir del paisatge i el sol...



...fins que a les 12.30h ha començat l'acte. Cançons, alliberament de dos xoriguers del Centre de Recuperació de Fauna Salvatge de Vallcalent, a Lleida, i una sentida intervenció de l'Anaïs Serret, germana de la Meritxell Serret. Els Segadors han posat punt i final a l'acte, i s'ha instal·lat una placa al cim en record de l'ex-consellera.


Acabat l'acte, desfem el camí, i tornem de nou a l'Hostal Roig on posem punt i final a la sortida.







Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada