dimarts, 8 d’agost del 2023

La Grande Traversée de la Réunion (9): Gîte du Volcan - Gîte Teophane & Yolaine

Si fins ara les etapes del trekking havien consistit majoritàriament en guanyar i perdre desnivell, en la d'avui serà protagonista la baixada, ja que perdrem uns 2000 metres de desnivell (sí, ho heu llegit bé) fins arribar al destí final.

Abans, però, de començar aquest descens digne de les latituds himalàiques, guanyarem una mica d'altura per arribar, de nou, al marge del cràter del Piton de la Fournaise, amb l'objectiu de -si la boira ho permet- poder-lo admirar en tota la seva plenitud. El dia comença bé, amb aquest arc de Sant Martí blanquinós, serà senyal de bona sort?

Iniciem, doncs, la jornada, i entre clars, núvols i quatre gotes refrescants ens endinsem en l'entorn més marcià encara del Piton de la Fournaise...

Sembla Mart o no?


Les marques del GRR2 ens mostren el camí cap al marge del cràter...

...que assolirem a l'altura del Piton Rouge (2368 m.), on el cel comença a aclarir-se. Lluny, apareix la silueta del Piton de la Fournaise, tancat als excursionistes.

Continuem el camí gaudint del joc de llums i els contrastos de colors, caminant per bons camins a tocar del cràter...

...que finalment, sí, es deixarà veure. A la imatge següent podeu veure el cim del Piton de la Fournaise i, a la part baixa de la foto, la lava acumulada al llarg de milers d'anys d'activitat, ara ja sòlida.

Però aquest matí ens té preparada una altra sorpresa, i és que quan s'aixeca la boira, podem veure més d'una fumarola i,lluny, el nou cràter que ha nascut al Piton de la Fournaise per l'erupció d'aquest mes de juliol. És la petita protuberància que veieu al fons de la foto, a la línia de l'horitzó.

En un post anterior us he parlat de la bandera de la Réunion, que oneja arreu de l'illa. Aquesta bandera...

...està precisament inspirada en el Piton de la Fournaise (el triangle roig), sobre un cel blau, i del cim del qual surten uns raigs (el sol o una erupció volcànica?). És una bandera coneguda, fins i tot té "emoji" al whatsapp.

Acabat l'espectacle de l'erupció volcànica, seguim fent camí, ja que encara queda la gran baixada del dia. Ens anem allunyant del marge del cràter del Piton de la Fournaise però no perdem el volcans de vista, ja que el següent que visitarem serà Puys Ramond (2108 m.), que veieu a la foto següent.

Per un terreny ben curiós naveguem entre els diferents cràters...




...i després de creuar un petit coll...

 ...iniciem el descens amb força.

Conforme baixem, el paisatge volcànic va deixant pas a un de més selvàtic...



...que ens recorda els primers dies de la travessa, amb la típica recepta de la Réunion de camins amb roques, arrels i fang...

...que ens porta fins a la darrera de les gîtes del recorregut, la de Teophane & Yolaine, on descansarem merescudament amb uns vistes insuperables cap a l'oceà Índic.

 

I aquí acabem aquesta llarga, bonica i dura jornada, de 20 quilòmetres i +230/-2020 metres de desnivell.

 

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada