dilluns, 7 d’agost del 2023

La Grande Traversée de la Réunion (8): Cratère Commerson - Gîte du Volcan

La travessa integral de la Réunion baixa des del refugi de la Caverna Dufour cap a la ciutat de Bourg Murat, per després tornar a remuntar fins al Gîte du Volcan. Són dos etapes més aviat lletges, que travessen un entorn molt humanitzat i amb poc valor paisatgístic, per la qual cosa molt sovint no es fan. 

Així, prenem un minibus que ens portarà fins al cràter Commerson, on començarem la darrera part del trekking en un entorn ben diferent al paisatge que hem vist fins ara. Abans, però, un darrer cop d'ull a l'església de la Mare de Déu de les Neus de Cilaos amb el Piton des Neiges al darrere.

Després de dos hores i mitja de bus per les carreteres sinuoses de l'illa (també tota una experiència) desembarquem al cràter Commerson, un dels molts testimonis de l'activitat volcànica de l'illa que trobarem a la zona del Piton de la Fournaise, el gran volcà (encara actiu) de la Réunion, com ens avisa l'alerta que rebem al mòbil.

Iniciem la marxa per carretera...

...fins a internar-nos en les muntanyes volcàniques de la zona, amb un terra que ben bé sembla empedrat expressament.

Deixem enrere l'oratori de Santa Teresa (recordeu que per aquestes latituds són molt devots)...

...i quedem meravellats per la immensitat de les valls volcàniques que baixen cap al mar.

L'objectiu d'avui és arribar a la carena del cràter del Piton de la Fournaise, a veure si el podem veure..

..però creuant abans la plana del Plaine des Sables......que realment és una zona ben marciana...

...amb noms tant explícits com la "Griffe du Diable", és a dir l'Urpa del Diable.

I per fi arribem al mirador que s'aboca damunt el cràter immens del Piton de la Fournaise amb el resultat de... zero vistes. La intensa boira ens ha impedit veure el que és un autèntic espectacle de la natura, i haurem d'esperar a tenir més sort demà.

Des del mirador posem rumb al Pas de Bellecombe, que és des d'on s'inicia el descens al cràter per després ascendir de nou cap al cim del Piton de la Fournaise (2512 m.) i que actualment està tancat per una erupció volcànica recent (juliol 2023). És un cim que no podrem fer.

Des d'aquí posem rumb al Gîte du Volcan, que crec que és dels gîtes  que té més ambient de refugi de muntanya, però que sembla que té els dies comptats ja que allà mateix estan construïnt una mena d'hotel. Penseu que aquest refugi s'hi pot arribar en cotxe, i això també comporta que vingui un tipus de gent no gaire avesada a les incomoditats de la muntanya, per dir-ho d'una forma fina.

I l'etapa d'avui ha estat ben suau, per compensar l'ascens al Piton des Neiges. 9 quilòmetres i +230/-315 metres de desnivell amb uns paisatges volcànics brutals.
Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada