dissabte, 5 d’agost del 2023

La Grande Traversée de la Réunion (6): Marla - Cilaos.

Darrer dia al circ de Mafate, que avui abandonem posant rumb a la ciutat de Cilaos. Sortim del gîte ben d'hora i enfilem la primera pujada del dia...
 

...que per un camí ben traçat...

...ens porta fins al Col du Taïbit (2081 m.), que és un dels accessos al circ de Mafate. Des d'aquí, les vistes són realment espectaculars.


Ens acomiadem, doncs, de les muntanyes que han estat casa nostra durant aquesta primera part del trekking i iniciem una forta baixada que ens ha de portar a Cilaos, que de moment veiem ben lluny.

 
El camí perd desnivell amb força, i per aquí ja trobarem força més gent que en els darrers dies. Déu n'hi do l'afició al trail que hi ha en aquesta illa, i és que no es pot oblidar que la Réunion és l'escenari de la mítica cursa la Diagonale des Fous, que amb 165km i 10000 m. de desnivell positiu travessa tota l'illa. Veient com és aquesta illa i coneixent també una part del traçat de la Ultra Trail del Mont Blanc, no crec que m'equivoqui si dic que la cursa de la Réunion ha de ser molt més dura. Cliqueu aquí per veure el recorregut de la cursa, que l'any passat va guanyar el bascofrancès Beñat Marmissolle en 23h 14' 47". Increïble. Sembla que enguany hi torna passant abans per la UTMB. El seguirem, a veure que fa.

Nosaltres, a un altre ritme, anem baixant amb decisió...

 
...fins a trobar la carretera D242...


...que travessarem per baixar encara més cap al fons del barranc.


 
Fa calor i, un cop arribats al riu, és impossible negar-se a un bany en aigua ben freda en un entorn com aquest. El Bassin Fouquet (a la foto) és una gorja del Bras (riu) de Cilaos.



 
Però encara no hem arribat a destí, així que després de la piscina tocarà remuntar terreny de nou fins a la carretera D242 i recorre'n una part, fins arribar a les antigues termes de Cilaos...


...i trobar l'església de la Mare de Déu de les Neus, característica d'aquesta ciutat.

 
I aquí ens instal·larem un parell de dies a l'hotel Le Petit Randoneur, on tocarà descansar per iniciar d'aquí a unes hores l'etapa reina del trekking. Avui, però, l'etapa ha sigut d'uns 11 quilòmetres i +750/-1200 metres de desnivell, la podem considerar de les suaus.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada