diumenge, 5 de juny del 2022

Les Roies de Cardet (2445 m.) i el Cap del Port de la Gelada (2445 m.)

Les Roies de Cardet s'alcen majestuoses entre els pobles de Cardet i Barruera, 1400 metres de desnivell per damunt de la "capital" de la Vall de Boí, que pugen directes per la zona de les Costes. Tant directes, que aquest camí és per on puja la "Cara Amon", una cursa vertical que es celebra des de ja fa tretze anys. Al llarg del camí trobareu també senyals d'un dels circuits de trail running que hi ha marcats arreu de la vall.

Deixem el cotxe al mateix poble, i iniciem l'ascensió pujant pel costerut Carrer Major. Quan s'acaba el paviment comença el camí, que entre prats i combinant corriol i pista asfaltada ens portarà a uns prats propers a l'ermita de Sant Salvador.

A partir d'aquest punt ens espera la forta i continuada pujada  de les Costes, seguint el corriol pit amunt amb bones vistes cap a la cresta de Comaminyana i el Pic de l'Aüt. La primera la vam conèixer durant la Buff EpicTrail de l'any passat, i el segon és un dels cims, crec, més bonics que podeu fer a la vall de Boí.


Més amunt el pendent es suavitza, i l'aresta ens permet tenir vistes als dos costats de la muntanya...



 

...fins que les darreres rampes ens porten al cim de les Roies de Cardet (2445 m.), coronat per un vèrtex geodèsic.




Fetes les fotos, no tornarem per on hem vingut, sinó que en direcció NE baixarem cap al Portell de les Roies per assolir el cim del Cap del Port de la Gelada (2445 m.).


Des d'aquí baixarem cap al Port de la Gelada fora de sender, gaudint de les vistes d'altura que ens ofereix sempre l'Alta Ribagorça...





...fins a trobar camins de vaques, primer, i una pista forestal, després, que ens portarà fins a l'ermita de Sant Salvador i les seves impressionants vistes cap al Corronco de Durro.


I des d'aquest punt ja només caldrà seguir el camí que baixa de nou cap a Barruera per terreny conegut. En total, una ruta d'unes cinc hores i mil quatre-cents metres de desnivell, i que si voleu fer podeu seguir aquí.

I evidentment, no podeu marxar de la Vall de Boí sense visitar el seu magnífic romànic, com el de Sant Climent de Taüll.



 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada