dissabte, 30 d’abril del 2022

El Puig de les Morreres (2212 m.) i el Pedró dels Quatre Batlles (2383 m.)

Geogràficament situada a la província de Lleida però realment vinculada a la Catalunya central, la comarca del Solsonès és per mi una de les grans desconegudes del país. Fa uns anys, la dificultat de les comunicacions per anar-hi des de Lleida feia que no fos un indret fàcilment accessible per fer-hi una sortida ràpida, però afortunadament en els darrers anys la situació ha canviat.

La millora de la carretera entre Guissona i Solsona fa que en una hora hi puguem arribar des de Lleida, i des d'allà accedir al massís del Port del Comte. Al Pedró ja hi havia estat diverses vegades, però la zona del Puig de les Morreres no la coneixia i m'ha sorprés gratament.

Iniciem la sortida al pàrquing de l'Estivella (el més alt de l'estació d'esquí de Port del Comte) i iniciem el camí pel traçat de les pistes. Caminar per una estació d'esquí no és el millor dels entorns per fer una excursió, però és el que hi ha.

Al cap de poc abandonem la pista, i ja per corriol ens dirigim cap a l'inhòspita zona del Portell de l'Ós. No havia estat mai en aquesta part del Port del Comte i la veritat és que tot aquest immens pla és impressionant. El dia, mig tapat, fa que sembli encara més solitari.

Comencem a guanyar altura per una zona boscosa que encara guarda neu...

...i apareix davant nostre l'enorme repetidor que corona el cim.També podeu veure el vèrtex geodèsic.

Fem la foto al Puig de les Morreres (2212 m.)...

...i iniciem el descens cap als Prats de Bacíes, passant a tocar del refugi de la Bòfia i en direcció al següent objectiu, el Pedró dels Quatre Batlles.

A mesura que guanyem altura la neu torna a fer acte de presència...

...i encara en trobem força més quan entrem a la Coma de la Comtessa...

...des d'on guanyem els darrers metres de desnivell fins arribar al cim del Pedró dels Quatre Batlles (2383 m.), sostre del Port del Comte i de la comarca del Solsonès.


Des d'allà iniciem el descens cap a la zona de l'Estivella...

...entrant de nou al domini esquiable de l'estació i on veiem el cim del Tossal d'Estivella (2338 m.). Enguany vam començar allà la temporada d'esquí de muntanya.

I ja només faltarà seguir el recorregut de la pista d'esquí que ràpidament ens retornarà al pàrquing on tenim el cotxe.

En resum, una ruta d'uns 13 quilòmetres i 700 metres de desnivell que us permet fer dos "100 cims" de la FEEC, i que si voleu seguir us podeu descarregar aquí.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada