dijous, 24 de juny de 2021

El Corronco de Durro (2543 m.)

Just darrera d'aquest poblet de la Vall de Boí s'alça el Corronco, un cim d'altura modesta si la comparem amb altres cims propers, però que gràcies a la seva posició ens ofereix unes magnífiques vistes. A més a més la pujada no té un camí definit, així que haurem d'anar intuint l'itinerari tot i disposar de mapa o un track del gps. A la foto següent, el campanar de l'església de la Nativitat de Durro i, al fons, el cim del Corronco.

Cal que deixeu el cotxe a l'aparcament que hi ha a l'entrada del poble. Primer perquè no està molt lluny d'on iniciem la pujada cap al cim, i segon perquè evitem col·lapsar la pista forestal (no hi ha gaires llocs per aparcar) i molestar els veïns. Recordeu que aquí hi viu gent.

Sortim de Durro per una pista asfaltada que ens porta fins a l'antiga serradora, on prendrem, a l'esquerra, el camí de Camposarga. Hi ha un cartell a l'entrada del camí, però veureu que el camí es va difuminant a mesura que pugem, ja que queda amagat entre l'herba. El camí ens servirà per començar a guanyar altura cap als prats que hi ha a les faldes del Corronco, que anirem travessant en direcció al cim.

El camí acaba en uns prats que hem d'anar remuntant. buscant els millors passos en els trams d'herba alta. Creuarem també algun "pastor" (filat elèctric), aneu amb compte de no trencar-lo. Estem travessant una zona de pastura, recordeu respectar els animals, no tocar-los ni molestar-los.

Darrera nostre, a la llunyania, apareix el massís del Beciberri, i el poble de Durro que va quedant avall.

Superats els prats que porten cap al Corronco, arribem a l'ampla carena, que cal anar remuntant per assolir el cim...


...on arribem al cap d'unes dos hores d'haver sortit del poble.

I fetes les fotos, tornem a baixar cap al poble resseguint el camí de pujada. Si ho voleu, podeu allargar la sortida fent una circular cap a altres cims propers.

En total, unes quatre hores de sortida (hem baixat corrent a estones), per fer onze quilòmetres i mig i uns 1200 metres positius. I si voleu el track el teniu aquí.
Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada