dissabte, 24 de juliol del 2021

Travessa Chamonix - Zermatt (8): Gruben - Jungen

Sembla que la sort que hem tingut amb la meteo comença a canviar. Avui el dia s'ha aixecat una mica tapat, però res que faci pensar que ha de ploure tal com com diu la previsió. Sortim de l'hotel Schwarzhorn i prenem el camí, que passa just per davant de l'hotel, muntanya amunt.


L'objectiu d'avui és creuar el darrer coll de la travessa, l'Augstbordpass (2894 m.), que veieu a la foto següent...

...i que es troba a unes dos hores i quaranta minuts de Gruben. Per ara el temps ha anat aguantant i a més hem pujat a un ritme alegre per si finalment plou, i que en tot cas l'aigua ens agafi de baixada.

(Foto: José Antonio Uña)

Superat el darrer coll, iniciem la baixada cap a Jungen, deixant enrere les darreres congestes de neu de la travessa...

...on arribarem en un parell d'hores des de l'Augstbordpass per agafar el telefèric fins a St. Niklaus, fent sis hores de jornada i prop de mil dos-cents metres positius de desnivell. Jungen és un petit llogaret on només s'hi pot accedir en telefèric o bé a peu, no hi arriba cap carretera.

...i arribar en tren a Zermatt, on fem la foto final de la travessa.

 (Foto: José Antonio Uña)

Acabem així la travessa després de 8 dies de marxa, 139 quilòmetres, 9200 metres de desnivell positiu i 8500 de negatiu, ambla sort d'haver trobat una meteo excepcional (una setmana sencera de bon temps) que ens ha permés fer totes les etapes planificades.

I si voleu el track d'aquesta jornada, cliqueu aquí.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada