divendres, 23 de juliol del 2021

Travessa Chamonix - Zermatt (7): Zinal - Gruben

Iniciem la penúltima etapa del trekking sortint des de Zinal, i anem seguint un tram en forta pujada que coincideix amb la part final de la cursa Sierre - Zinal de la que us parlava en el post anterior. Déu n'hi do com deuen baixar per aquí els corredors apretant en els darrers quilòmetres de la cursa.

Guanyem desnivell ràpidament i tenim bon temps un dia més, cosa que ens permet tenir una bona panoràmica sobreles muntanyes de la vall de Zinal.

Més amunt el desnivell no puja tant fort i anem fent camí...

...aturant-nos a la cabana de Tsahèlett, a unes tres hores i mitja de Zinal. A la cabana hi ha una font on podeu agafar aigua, però cal recordar que no és un refugi, és una cabana privada. Les vistes des d'aquí també són impressionants.

Reiniciem la marxa en direcció al coll que superarem avui, el Col de la Forcletta (2874 m.), i on arribem en poc menys d'una hora des de Tsahèlett.

La neu del coll no representa cap dificultat per creuar-lo...

...i anem perden altura en direcció a Gruben, primer per tartera i prats alpins fins arribar a les granges de Chalte Berg...


...des d'on per pista forestal, primer, i una zona boscosa, després, baixarem fins al poblet de Gruben (en una de les valls més apartades de Suïssa) per allotjar-nos en una habitació comunitària de l'hotel Schwarzhorn. Està molt bé que els hotels suïssos tinguin aquesta opció d'allotjament, més econòmica, vistos els preus elevats que en general hi ha a Suïssa.

De Zinal a Grüben hem estat unes vuit hores, per fer prop de dinou quilòmetres, mil tres-cents metres positius i mil cent de negatius. I si voleu el track us el podeu descarregar aquí.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada