dijous, 14 de juliol del 2022

Trekking del Baltoro (6): Concordia - Camp Base del Broad Peak - Concordia

La meteo continua empitjorant, així que no tenim clar si serà possible creuar el Gongodoro La. Tot i que avui toca dia de descans en espera de com evolucionarà el temps, la major part del grup decidim fer una excursió cap al camp base del Broad Peak i la nostra companya Elena pujarà fins al del K2, on diverses expedicions esperen que el temps millori per iniciar l'ascens a aquest cim.

Tot pujant podem veure amb claredat l'afilat cim del Marble Peak...

...mentre anem superant el relleu del glaciar...

...que ens durà fins al camp base del Broad Peak, situat a uns 4800 metres (tot i que en diferents llocs consten altures diferents). 

 

Allà visitem el camp base d'una expedició polonesa, on prenem el te i parlem sobre muntanya, la meteo, les expedicions...

 

Precisament el rus-polonès Denis Urubko ha estat per aquesta zona durant el mes de juliol, aconseguint fer cim al Broad Peak, al K2 i al Gasherbrum II... en només deu dies i sense oxígen, una fita increïble que podeu llegir aquí. En el cas del Broad Peak ho ha fet pujant directament del camp base, on nosaltres prenem el te tranquilament, al cim en només catorze hores i quaranta minuts!

Acabada la visita tornem cap a Concordia, mentre no sembla que el temps tingui intenció de millorar...


 ...així que a la nit el nostre guia ens comunicarà que no serà possible creuar el Gongodoro La per la neu acumulada i el risc d'allaus. Durant els propers quatre dies haurem de desfer tot el camí de pujada pel glaciar del Baltoro, i tot i no haver pogut creuar el pas del Gongodoro, sí que hem pogut gaudir d'alguns dels glaciars, rius, cims i muntanyes més espectaculars de la Terra.

(Foto: Carlos Portillo)

 I si voleu el track de la sortida fins al camp base del Broad Peak, cliqueu aquí.

 

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada