divendres, 30 d’agost del 2019

Mam Tor (517 m.) i Lose Hill (476 m.)

Al sud de les Pennines hi ha una altra de les zones de muntanya d'Anglaterra, el Peak District. Malgrat que el seu nom ens pugui fer pensar que hi trobarem grans altures no és així, ja que els seus cims es situen al voltant dels 500 metres.

Arribats amb tren al poble de Hope, iniciem la marxa cap al veí poble de Castleton. La primera part de l'excursió és pràcticament plana, uns quatre quilòmetres, que ens permet anar prenen contacte amb el típic paisatge de la zona...


Arribats a Castleton travessem el poble i posem direcció cap a Cave Dale, un barranc excavat per l'erosió on podrem veure diferents coves. A la zona de Castleton també hi ha diferents coves per visitar si en sou aficionants, així com l'interessant Peveril Castle.


Després d'un suau descens per una zona més plana, ja tenim a la vista l'objectiu principal de la sortida, el Mam Tor, el cim més important de la zona, on s'hi han trobat jaciments de l'edat del Bronze.


El camí, molt fàcil, el trobareu empedrat a trams. Aquest és un recurs molt utilitzat a Anglaterra, ja que malgrat els dies "d'estiu" que hem tingut, no és aquest temps el més habitual. Els camins amb lloses faciliten el pas quan tot està enfangat per la pluja.


Assolim el cim del Mam Tor (517 m.), des d'on tindrem una magnífica panoràmica de la zona...



...i posem rumb al segon cim del dia, seguint la fàcil carena que és desprèn del Mam Tor...



...i que ens porta al cim del Lose Hill (476 m.)


Des d'aquí iniciem la part final de l'excursió, de retorn a Hope...


...i amb una darrera mirada cap a Lose Hill, tanquem la porta de les sortides senderistes a Anglaterra fins a algun altre any. See you soon!


I si voleu el track de la sortida, només heu de clicar aquí.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada