dissabte, 24 d’agost del 2019

Brontë Way

En això de la muntanya cadascú té les seves dèries particulars. A mi el que més m'agrada són aquelles rutes que combinen l'excursionisme amb la història, per visitar escenaris de fets històrics importants, però una altra combinació que també funciona molt bé és la de muntanya i literatura. Són molts els itineraris de muntanya que recorren escenaris de novel·les, i avui hem anat precisament a fer-ne un.

Bé, potser no és ben bé l'escenari d'una novel·la en concret, però sí on les germanes Charlotte, Emily i Anne Brontë van inspirar-se per escriure els seus poemes i novel·les, la més destacada de les quals és la de Jane Eyre, de Charlotte Brontë, publicada l'any 1847.

L'itinerari comença al petit poble de Haworth, on vivien, a tocar de l'església on son pare feia de pastor. Anirem seguint els cartells de l'itinerari...



...que ens endinsen en aquesta ruta d'inspiració literària...


...farcida de camps de bruguerola (heather, en anglès), una planta molt comuna de la zona del Yorkshire Dales, amb les característiques flors de color lila.


Passem a tocar dels prats de pastura amb les omnipresents enclosures que delimiten un i altre camp...


...fins arribar a les Brontë waterfalls. No espereu cascades espectaculars, però sí un agradable lloc on refrescar-se, més encara en un dia esplèndid com avui.


Fem una breu parada i posem rumb al següent punt important de la ruta, Top Withens, que podeu identificar a la foto següent perquè és on hi ha aquell arbre solitari.


Top Withens són les restes d'una antiga construcció i, diuen, que aquest lloc va servir d'inspiració a Emily Brontë per la novel·la Wuthering Highs. El paisatge que hi descriu s'assembla, però la casa de la novel·la no s'assembla a la que hi ha a Top Withens, tal com una placa ens recorda en aquest lloc.



Fetes les fotos, iniciem el retorn baixant cap al poble de Stanbury, a tocar del pantà de Lower Laithe...


...des d'on per carretera arribarem de nou a Haworth.


I si sou molt literats, podeu arrodonir la  sortida amb la visita al Brontë Parsonage Museum, la casa parroquial on vivien les germanes Brontë. I el track de la sortida, aquí.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada