diumenge, 6 de febrer del 2022

Pico Sacroux (2671m. )

Ja fa dies que sentim que les condicions al Sacroux, prop de Benasc, són bones per fer-lo amb esquís. Bones notícies en mig d'aquest hivern ressec que, malgrat la falta de precipitacions, encara conserva la neu caiguda al desembre i permet fer alguna que altra esquiada en condicions. Així, deixem el cotxe al pàrquing dels Llanos del Hospital i iniciem el camí cap al Sacroux.

Per un error, no agafem correctament el camí d'estiu per on s'inicia la ruta, i hem de fer un porteig entremig del bosc que ens retrassa una mica...

(Foto: Ferran Sardina)

...fins que finalment podem calçar-nos els esquís i iniciem la foquejada.

Hi ha força neu a partir dels 2000 metres, i està en molt bones condicions. Lluny encara, veiem la pala somital, amb força gent que fa aquesta ascensió.

La ruta puja cap a l'Ibón de Gorguttes, ara sota la neu, on iniciem el darrer tram de pujada. La traça és evident i sembla que tots anem cap al mateix lloc.

Situats als peus de la pala somital, avaluem la situació. La majoria de la gent puja a peu la inclinada pala final, però en veiem uns quants amb els esquís a l'esquena. La neu està força bé i sembla que serà possible iniciar el descens a la collada que dóna accés al cim. 

 (Foto: Ferran Sardina)

Així que avancem el màxim possible amb els esquís posats i, després, tocarà remuntar els darrers metres de desnivell amb els esquís a l'esquena fins al coll.

 (Foto: Ferran Sardina)

Des del coll, ja només queda remuntar uns pocs metres...

...i fem cim al Sacroux (2671 m.), un clàssic de l'esquí de muntanya que tenia pendent.

Fetes les fotos, baixem cap al coll a recuperar els esquís...

...i des d'allà iniciem el descens. La neu, força bona en els primers 400 metres de desnivell, fins i tot pols en algun tram. Més avall, ja per la baixada de temperatura, gelada, però es deixa esquiar bé. I en el darrer tram cap al pàrquing, baixant pel bosc, neu primavera ben transformada.

En resum, una sortida d'unes cinc hores (parades a banda), que es pot fer més ràpid si preneu correctament el camí de sortida (no com nosaltres), i amb 1000 metres de desnivell positiu.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada