dissabte, 11 de setembre del 2021

Soum des Salettes (2976 m.)

Hi ha cims que, com aquest, queden fora del selecte club dels 3000's metres per molt poc. Això, però, mai pot ser una excusa per no anar-hi, ja que qualsevol cim -per petit que sigui- té darrere una història, un significat, o una posició determinada que fan que tingui un atractiu. En el cas del Soum des Salettes, la seva ubicació el fa un mirador de primer ordre cap a alguns dels cims de 3000 metres més imponents de la frontera entre França i l'Aragó, des de la Munia fins al Pic Long passant pel Monte Perdido i el Vignemale.

Des del pàrquing de l'estació de Piau Engaly cal prendre el camí que remunta cap al Port de Campbiel, seguint un cartell indicador. Només sortir, ja veiem el nostre objectiu al fons de la vall.

Al cap d'una hora de camí fem una parada per agafar aigua...

...i enfilem la pujada cap al Port de Campbiel per un camí ben marcat i de bona petja.

Arribats al coll en dos hores i quart, es bon moment per fer una pausa tot i que aquí el vent es deixa notar...

...que va disminuint mentre remuntem els prop de quatre-cents metres de desnivell que queden fins al cim.

I en uns cinquanta minuts ens plantem dalt del cim, coronat per una gran fita, i podem gaudir de les vistes cap als cims de 3000 metres de la zona...

...com els que coronen el circ de Tromouse (la Múnia, etc...) o el Pic Long. Més lluny es deixa veure el Neouville i tot i que avui no serà possible per la boira, des d'aquí es veuen el Vignemale i alguns dels principals cims d'Ordesa.

 

 

 Foto de grup per celebrar el cim i commemorar la Diada d'enguany...

 (Foto: Ramon Pach)

...i tornem per on hem vingut. El camí de baixada és fa molt còmodament i permet avançar ràpid.



En lloc d'anar directament cap al pàrquing, però, farem una petita desviació per anar cap a Lac du Badet, i així acabar d'arrodonir la sortida abans de tornar cap al cotxe.

(Foto: Ramon Pach)

(Foto: Ramon Pach)
 
En total, unes sis hores i mitja de sortida (comptant parades) per fer els setze quilòmetres i prop de mil dos-cents metres de desnivell per pujar al Soum des Salettes. I si voleu el track el teniu aquí.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada