diumenge, 7 de novembre de 2021

El Castillo Mayor (2020 m.)

Acabada la temporada de curses de muntanya i mentre esperem que arribi la neu, novembre és un bon mes per visitar aquells cims que a l'estiu són massa calorosos i que a l'hivern no tenen prou neu per anar-hi amb esquís. Així, posem rumb al Castillo Mayor, una autèntica balconada sobre el Monte Perdido que esperem estigui ben nevat, marcant la tendència que després s'estengui al Pirineu.

 

Deixem el cotxe a la cruïlla de carreteres que porten a Escuaín i Bestué, i uns metres més endavant ja agafem el corriol que no deixarem en tota la pujada. Vist des d'aquí, el cim sembla inaccessible, però no hi ha cap dificultat.

La pujada és molt bonica, amb trams emboscats...

...i altres més oberts que ens permeten tenir una vista magnífica cap al sud, amb la Peña Montañesa (2294 m.), un altre cim ideal per fer en aquesta època de l'any (ja em perdonareuel contrallum de la foto).


Al cap d'una hora de pujada s'acaba el bosc, i entrem en una zona de matolls des d'on ja veiem el vèrte geodèsic del cim, però encara falten uns tres-cents metres de desnivell per arribar-hi.

Més amunt entrem en un prat amb nombroses cavitats (estem en una zona càrstica) i girem en direcció est per pujar cap a la cresta (atenció amb els estimballs a la cara nord de la muntanya). La serra que veieu al fons és la de Sestrales.

Hem tingut un dia magnífic, però a la cresta hi bufa un fort vent. Anem avançant cap al cim, ja molt proper, amb unes vistes espectaculars sobre el Monte Perdido i altres cims.

I en unes dos hores i quart de pujada, fem cim al Castillo Mayor (2020 m.).


Fetes les fotos iniciem la baixada, seguint un camí que baixa directe cap al prat (anomenat "La Plan" als mapes de l'IGN) i des d'allà per camí conegut cap al cotxe, tot i que baixant farem una petita variant que ens permetrà endinsar-nos als boscos de la zona...

...fins que retrobem la vista de la Peña Montañesa per finalitzar aquesta excursió.

En total, uns 11 quilòmetres i 1000 metres de desnivell, que podeu fer en unes quatre hores i mitja, parades a banda. I si voleu el track, el teniu aquí.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada