dijous, 3 de setembre del 2020

Besiberri Sud (3023 m.)

És possible trobar en una mateixa sortida una bonica fageda, un estany amb vistes de cine, remuntar una tartera del que fou una antiga gelera i fer un cim de 3000 metres? Doncs sí, tot això és el que trobareu si pugeu a aquest cim des de la banda aranesa, ja que per molt poc l'inici de la ruta en aquesta comarca, al refugi de Conangles.

Iniciem, doncs, la marxa travessant la fageda que remunta el barranc de Besiberri, i que ens porta a l'estany de mateix nom que trobarem a la cota 2000.

(Foto: Roger Segarra)



Voregem l'estany per la dreta i anem cap al fons de la vall, on hi ha l'estany petit de Besiberri (a la foto següent) i on començarem a guanyar altura.


La pujada des de l'estany es fa per bon camí, tot i que hi ha una part on sembla que hi va haver una allau de fons i està el terra aixecat. Però les fites i la lògica del terreny ens va portant cap a la part superior de la vall, des d'on veiem l'antiga cubeta glacial amb l'Aneto com a teló de fons.

 
(Foto: Roger Segarra)

Més amunt desapareix l'herba i comença una zona de blocs, primer, i una tartera una mica descomposta, després. Transitem per l'antiga gelera que fa segles ocupava aquest espai.








...i que un cop superades ens situen al cim del Besiberri Sud unes quatre hores i quart després d'haver iniciat la marxa.


Des del cim, vistes de primera cap a les muntanyes de les rodalies i més enllà, com el massís de la Maladeta, ara ja amb molt poca neu.


 I fetes les fotos, tirem avall pel mateix camí de pujada.



En total, uns 17 quilòmetres i prop de 1600 metres de desnivell positiu. I si voleu el track, cliqueu aquí.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada