diumenge, 6 de setembre del 2020

Casamanya (2740 m.) i Casamanya Nord (2752 m.)

Els pics de Casamanya formen una petita vall que s'alça al bell mig d'Andorra, ja que aquests cims marquen el punt de la divisòria d'aigües andorrana i a més a més es situen pràcticament al centre del país dels Pirineus, per la qual cosa les vistes de 360º estan assegurades.

Molt populars, l'ascensió al (o als) Casamanya és molt assequible des del coll d'Ordino, des d'on només haurem de remuntar uns vuit-cents metres de desnivell que pugen directes fins al pic de Casamanya (o Casamanya Sud) a 2740 metres. A la foto següent podeu veure els cims i a la dreta la petita vall, o coma, que formen aquestes muntanyes.


El camí no té misteris, sempre amunt, primer entre el bosc i un cop s'acaben els arbres hem de remuntar el llarg llom que porta cap al cim...


...fins que veiem aparèixer el munt de pedres que corona el Pic de Casamanya (Sud)...


...i el pal indicador que corona gran part dels cims andorrans.


Des d'aquí, cal perdre una mica d'altura per anar a buscar el camí en direcció a la resta de pics. A la foto següent veieu en primer terme el pic del Mig (2724 m.), que no vam fer, i darrera seu el Casamanya Nord, un pèl més alt que el sud.


Un camí ben marcat ens porta fins al cim del Casamanya Nord. Darrera nostre veieu el cim del Casamanya, que és el que fa la majoria de la gent que puja cap aquí.


De baixada decidim tirar avall pel mig de la coma que us comentava, per tal de fer una ruta circular. No hi ha un camí evident, només alguna fita i indicis de sender, però no té cap dificultat, sempre avall.


I per tal de no baixar fins la carretera i després haver-la de remuntar fins al coll d'Ordino, anem a buscar el camí de pujada per trobar de nou el tram boscós de pujada i baixar fins al cotxe.


En total prop de quatre hores de sortida i que podeu fer baixant-vos el track que trobareu aquí.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada